Hirdetés

Lázár János kimondta: a kormánynak és Orbán Viktornak semmi köze nem volt Novák Katalin döntéséhez

Nap Híre portré Nap Híre

Június 9-én ahogyan országosan, úgy Egerben is háború vagy béke, marakodás vagy gyarapodás között kell választaniuk a szavazóknak - mondta az építési és közlekedési miniszter csütörtökön a Fidesz-KDNP egri kampánynyitó rendezvényén tartott pódiumbeszélgetésen.

Lázár János szerint a párt legfontosabb feladata helyben és országosan is megküzdeni újra a bizalomért, mert a kegyelmi ügy óta "a Fidesz kicsit más történelmet ír és más időben és léptékben halad, mint ahogyan eredetileg tervezte". Ebben a helyzetben a belső félreértéseket és konfliktusokat félretéve összefogásra, alázatra és kőkemény munkára van szükség - szögezte le.

   

Amennyiben a Fidesz-KDNP pártszövetség megnyeri a választásokat, garantálják az ország polgárainak, hogy békében fognak élni és pénzhez jutnak a kormányzati munkát támogató, a kabinettel együttműködő helyi közösségek - tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy a Fidesz nemcsak egy érdekközösség, hanem értékekben is gondolkodik, ezért nem kis sebet ütött a párton a kegyelmi ügy. A köztársasági elnök pedig úgy távozott, hogy nem magyarázta el: a kormánynak és Orbán Viktornak ehhez a döntéshez semmi köze nem volt - jegyezte meg. Magyar Péter ezt a helyzetet kihasználva új messiásként járja az országot és van is rá érdeklődés, elsősorban a csalódott ellenzéki szavazók részéről - közölte. "Nem kell eltúlozni, de alábecsülni sem a jelenséget: fel kell venni a kesztyűt, ezt a választást alulról, alázattal kell és lehet megnyerni" - fogalmazott Lázár János.     

Az európai parlamenti választással kapcsolatban kifejtette: két világ harcol egymással és aki azt gondolja, van híd közöttük, az téved. A voksolás nem távoli és elvont dolgokról szól, hanem arról, hogy a magyarok, így az egriek sorsáról hol fognak dönteni - mondta.

A miniszter szerint minél erősebb Brüsszel, annál gyengébb Budapest. Hozzátette: a mai ellenzék vezetői már "dollárcselédek" és ezt a cselédsorsot szánják az országnak is. Azt, hogy az ország ki tudjon maradni a háborúból, egyetlen ember tudja garantálni: Orbán Viktor és egyetlen politikai erő, a Fidesz - szögezte le Lázár János. 

A kormánypártok helyi jelöltjeit  és szavazóit teljeskörű összefogásra buzdította, mert szavai szerint idén Egerben csak a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje, Vágner Ákos és csapata képes változást elérni. Erre azért van szükség, mert az ország egyik legszebb városa zsákutcába került, miután legutóbb megválasztottak egy olyan polgármestert, aki nem tenni, csak lenni akart - mondta.

Hangsúlyozta, hogy egy normálisan működő városban a politikusok nem egymással, hanem településükkel foglalkoznak. Ilyen ügynek nevezte a vármegyeszékhelyt elkerülő út kérdését, amelyet megválasztása esetén Vágner Ákos egyik legfontosabb feladatának tekint, és amelynek 90 milliárd forintba kerülő megvalósítását vele együttműködve a kabinet is támogatja - írja az MTI. 

Lázár János a pedofilbotrányról

Hivatkozás másolása

A naphire.hu korábban azt is megírta, hogy Lázár János szerint a halálbüntetés sem lenne túlzó a bicskei pedofilügyben. A tárcavezető elmondta: szerinte Novák Katalin bocsánatkérése elegendő volt, ugyanis köztársasági elnökként az egész országot képviselte. Ugyanakkor dühös volt, mert az ügyet sokkal jobban meg kellett volna torolni. Lázár azt is kijelentette korábban: a bírót is meg kell kérdezni, hogy a bicskei gyermekotthon egykori igazgatója miért csak 10 év börtönbüntetést kapott, amikor 25-öt is kaphatott volna. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés