Hirdetés

Szörnyű lavinabaleset történt Észak-Olaszországban

Nap Híre portré Nap Híre

Lavina áldozata lett egy 60 éves férfi az észak-olasz hegyekben - számolt be róla a helyi sajtó.

A romániai származású Michele Buga szombaton a svájci határ közelében lévő Sondrio megyei Valle Splugán túrázott két huskyjával, amikor mintegy 3000 méteres magasságban hirtelen rosszra fordult az idő és a hóviharban eltévedt - írta az Il Giorno online kiadása.

Segítséget hívott, és míg a mentők keresték, sikerült lejutnia a völgyben lévő faluba, ám a kutyáit elveszítette. Bár a hegyi mentők megtalálták őket, a két husky nem volt hajlandó követni az idegeneket, ezért a hegyen maradtak.

Vasárnap a hatóságok felhívást adtak ki, hogy a környék hegyeit csak azután látogassák a turisták, hogy tájékozódtak az időjárásról, vigyenek magukkal feltöltött telefont, és olyan ruházatot viseljenek, amely veszélyhelyzetben is megfelel.

Buga vasárnap elindult megkeresni a két kutyáját, de lavina temette be, és már csak a holttestét találták meg a mentők. A férfi egy leccói iskolában tanított matematikát és testnevelést. Kutyái, Timun és Garry életben maradtak, a közeli Madesimo vámőrlaktanyájába vitték őket.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés