Hirdetés

Lavina ölt meg hegymászókat a Magas-Tátrában

Garai Kitti portré Garai Kitti

Lavina zúdult a hegymászókra, hárman életüket vesztették a szlovákiaia és a lengyel Magas-Tátrában. Ketten közülük a figyelmeztetések ellenére indultak útnak. 

A szlovákiai Hegyimentő Szolgálat (HZS) szerint a Zbojnicka chata hegyi menedékház közelében egy 36 éves és egy 41 éves szlovák férfit sodort el a lavina. A két hegymászót mentőkutyákkal és műszerekkel több órán át keresték, de már csak a holttestük került elő. 

A Magas-Tátra lengyel oldalán két nagyobb és több kisebb hótömeg zúdult le a hétvégén. A Kondratowa-völgy mentén szombaton három embert sodortak el. Egy 19 éves lengyel férfi az újraélesztési kísérletek ellenére meghalt. A két másik hegymászó megsérült, kórházba szállították őket - írja az RTL.

A Naphíre legutóbb arról számolt be, hogy futás közben egy medve támadt rá egy férfire a Magas-Tátrában. Mint írtuk, a 38 éves férfi a Hegyi Mentőszolgálat segítségét kérte, miután futás közben rátámadt a fenevad a Kis-Fátrában. A futó elmondása szerint a medve először az arcát és a fejét támadta meg, majd míg a földön feküdt, kétszer visszament hozzá és összeharapdálta az egész testét. A szlovék hegyimentők a helyszínen ellátták a férfit, majd átadták a mentőknek, akik kórházba szállították. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés