Hirdetés

Lang Györgyi mindent elrendezett a halála előtt: barátai örökölték a lakását

Garai Kitti portré Garai Kitti

Lang Györgyi egyik közeli ismerőse elárulta: az énekesnőnek nem volt sok mindene, de tudta, kinek mit szeretne adni és ezt meg is tette.

Mint azt a naphire.hu is megírta, május 20-án meghalt Lang Györgyi, a Pa-Dö-Dö énekese. Györgyi 66 éves korában, hosszú, méltósággal viselt betegség után, barátai és családja körében, álmában távozott. 

Lang György számára a barátai és a Pa-dö-dő zenekar tagjai jelentették a szűk családot, így a távoli rokonok között sem törhet ki a harc a több tízmilliós örökség reményében - írja a Blikk. A lap információi szerint  az énekesnőnek nem volt papíron vagyona, a halálra előtt elrendezett minden ezzel kapcsolatos ügyet.

Az interneten megtalálható céges és tulajdont igazoló papírok szerint az énekesnő lakása egy olyan cég nevén van, amelyet ő és Falusi Mariann alapítottak, de már egy ideje csak Lang Györgyi szerepelt benne ügyvezetőként. 

Az interneten elérhető tulajdoni lap szerint a Lang Györgyi otthonaként szolgáló 110 négyzetméteres, három szobás, a Hősök tere közelében található hatodik kerületi ingatlan 1999. május 19. óta van a CORESZ II Kulturális és Szolgáltató Kft. tulajdonában.

A Bank360 munkatársa, Tóth Levente elmagyarázta, Lang Györgyinek az adatok szerint két céghez volt köze, ám egyikben sem volt tulajdonos, csak ügyvezetője. "Lang Györgyit, mint tulajdonost, 1999. április 13-án jegyezték be a CORESZ-be, és a cégjegyzék szerint az alapítástól kezdve egészen 2006. június 10-ig az is volt, ám utána már csak cégvezetőként tevékenykedett benne. A halálának ezért nincs a cég szempontjából semmilyen örökösödési vonzata, hiszen nincs benne tulajdona. Az ügyvezetői pozíciója a halálával értelemszerűen megszűnt" - mondta.

A cég jelenlegi tulajdonosa két civil, az egyikük egy Németországban, a másikuk egy itthon élő nő: a lap úgy tudja, mindketten Györgyi szoros baráti körébe tartoznak.

– A cégtörténet alapján úgy tűnik, hogy mindkét vállalkozás kicsi, jelentéktelen árbevételű, csupán néhány milliós vagyona van, nyeresége alig, alighanem a fellépésekre és egyéb művészeti bevételekre van. Egyébként a kilencvenes évek végén – sokszor kényszerből – alapított cégeknél előfordul, hogy nincs jelezve a könyvekben egy ingatlan – magyarázta a szakember.

A Terézvárosban található lakás nem olcsó, a környéken a legolcsóbb lakások ára is négyzetméterenként 1,17 millió forintot ér. 

"A hatodik kerületi lakások ára négyzetméterenként átlagosan 1 millió forint, ám a diplomatanegyedben ez egy kicsit több, úgy 1,2 millió. Ám ha a lakás és a ház is, amelyben található, fel van újítva, ez az összeg felmehet akár 2-2,5 millió forintra is négyzetméterenként. A kérdéses lakás ára – látatlanban – 130-150 millió lehet" – árulta el Takács Eszter, a House Angels Ingatlaniroda egyik munkatársa.

Egy, az énekesnőhöz közel álló forrás elárulta, nem véletlen, hogy Györgyi idejekorán elrendezett mindent.

"Györgyi a kilencvenes évek óta tisztában volt azzal, hogy gyógyíthatatlan beteg, majd amikor elkezdődött az állapotának romlása – kerekesszékbe került és segítségre szorult –, úgy döntött, megelőz minden lehetséges vitát és rendezi az ügyeit" - mondta, hozzátéve, hogy a sztrókja után Györgyi a számára érzelmileg fontos ingóságairól is határozott.

"Nem volt sok mindene, de tudta, kinek mit szeretne adni és ezt meg is tette" - hangsúlyozta a bennfentes.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés