Hirdetés

Halálos lakástűz volt az éjjel Komáromban, egy idős férfi az áldozat

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Halálos lakástűz volt szombat éjjel Komáromban - olvasható a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közlésében.

Kiemelték, este érkezett hozzájuk a bejelentés, miszerint kigyulladt egy családi ház a Köztársaság úton. A helyszínre három járművel vonultak ki a tűzoltók. A háznak a legfelső szintje, illetve a teteje állt lángokban, az ott lakó idős férfi pedig az erkélyen rekedt.

A katasztrófavédők több oldalról is megpróbálták létrával lementeni a férfit, azonban az életét már nem sikerült megmenteni, a helyszínen elhunyt.

A tűzoltóknak sikerült az épületből kivinniük egy gázpalackot, ezzel megelőzve, hogy felrobbanjon az. Az oltás egy órán át tartott. Kiemelték, hogy a tűz keletkezési körülményeinek feltárása érdekében vizsgálatot indítottak.

Felhívták az emberek figyelmét, hogy a tragédiák megelőzése érdekében érdemes otthonra füstérzékelőt beszerezni. A füstérzékelő hangos sípolásával még a tűz keletkezésének elején jelez, így van idő kimenekülni és értesíteni a tűzoltókat - olvasható a honlapjukon.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés