Hirdetés

Halálra égett egy ember Buddapesten

Garai Kitti portré Garai Kitti

Teljes terjedelmében égett egy könnyűszerkezetes melléképület Budapest XV. kerületében, a Kolozsvár utcában kedd hajnalban. A tűz átterjedt a mellette álló családi házra is - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője. 

Mukics Dániel elmondta, hogy a melléképület korábban fegyverboltként működött, ezért a tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre: 48 tűzoltó 14 járművel végezte az oltást.

A lángok fogságából öt embernek sikerült kimenekülni, egy ember azonban az épületben rekedt. A tűzoltók az ablakot betörve hatoltak be, hogy kimenekítsék, azonban az ő életét már nem lehetett megmenteni. A száz négyzetméteren pusztító lángokat másfél óra alatt fékezték meg a tűzoltók.

Kigyulladt két épület a XV. kerületben: egy ember halálra égett
Kigyulladt két épület a XV. kerületben: egy ember halálra égett Fotó: MTI

A korábban fegyverboltként működő melléképületben már nem voltak fegyverek, lakásnak volt berendezve. A családi ház és a melléképület is lakhatatlanná vált, az ott élőket rokonok fogadták be. A tűz keletkezési okát tűzvizsgálati eljárás fogja feltárni.

A katasztrófavédelem mobil laborja a környéken méréseket végzett, de veszélyes anyag koncentrációját nem mutatták ki a levegőben - tette hozzá a szóvivő.

A Naphíre az újév első napján egy másik halálos tűzesetről is beszámolt: akkor egy XIII. kerületi lakás gyulladt ki, a hatóságok a tűz oltása után egy elhunytat találtak az egyik szobában. A katasztrófavédelem az esettel kapcsolatban közölte: az Angyalföldi úton lévő tízemeletes társasház hatodik emeleti lakásának egyik 18 négyzetméteres szobájában bútorok égtek. A két négyzetméteres tüzet néhány perc alatt megfékezték, de az ott élő ember életét már nem tudták megmenteni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés