Hirdetés

Lagzi Lajcsi megdöbbentő dolgot tett: ezt küldte Novák Katalinnak

Nap Híre portré Nap Híre

Megdöbbentő lépésre szánta el magát Lagzi Lajcsi, visszaadja minden díját, kitüntetését.

Lagzi Lajcsi
Lagzi Lajcsi

A letöltendő börtönbüntetésre ítélt trombitaművész, Galambos Lajos annyira el van keseredve, hogy váratlan lépésre szánta el magát. Minden létező kitüntetését és díját, címét visszaadja.

Novák Katalin köztársasági elnöknek vissza is küldte a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét és Lovagkeresztjét.

“Sokan irigylik tőlem ezt a két igencsak magas állami kitüntetést, bár számomra a kisebb elismerések ugyanolyan megtisztelőek. Ezek fényét nem kívánom csorbítani a velem kapcsolatos ügy méltatlan lezárásával” – mondta a Blikknek Lagzi Lajcsi. 

“Abban a reményben szolgáltatom vissza ezeket a kitüntetéseket, hogy be tudom bizonyítani az igazamat, hiszen a bíróságon kívül senki sem állította, hogy áramot vagy vizet loptam volna, egyetlen tanú sem! Március 15-én, eme jeles napon döntöttem úgy, visszaadok mindent, de őszintén bízom abban, hogy az ügyem lezárta után ezek visszajutnak majd hozzám. Merthogy én ugyanaz a Galambos Lajos vagyok, aki 2001 augusztusában Mádl Ferenctől és Orbán Viktortól, 2006 márciusában pedig Sólyom Lászlótól és Gyurcsány Ferenctől átvehettem ezeket a kitüntetéseket” - tette hozzá.

A köztársasági elnöknek írt levelében a zenész azt írta, hogy a kitüntetések óriási megtiszteltetések voltak a számára, az elmúlt években ért megpróbáltatások és meghurcoltatások azonban annyira megviselték, hogy az egészsége is megromlott miattuk. Hozzáteszi, hogy bízik abban, hogy az igazát még be tudja bizonyítani.

Bár nem tartja magát méltatlannak a díjakra, de úgy gondolja, hogy “ennek a díjnak a fényét és a méltóságát ne árnyékolja be a személyem és a velem kapcsolatos ügy, és más kitüntetéssel jutalmazottakat ne érjen kellemetlenül”, ezért inkább visszaadja azokat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés