Hirdetés

L. Simon László megtörte a csendet, nagyon súlyos dolgokat állít a kirúgása körülményeiről

Nap Híre portré Nap Híre

Mint írta, a döntést tudomásul veszi, de elfogadni nem tudja. 

Ahogy korábban a Naphire.hu is beszámolt róla, Csák János kulturális és innovációs miniszter elbocsájtotta L. Simon Lászlót, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatóját. 

A Magyar Nemzet által ismertetett indoklásában a miniszter kifejtette, hogy "a főigazgató, mivel az intézménytől elvárható jogkövetést elmulasztotta, azt érdemben felhívásra sem teljesítette, olyan magatartást tanúsított, amely a munkaviszonya fenntartását ellehetetlenítette". 

L. Simon most egy sajtónyilatkozatot adott ki az üggyel kapcsolatban, amelyben azt írja, Csák János ma reggel közölte vele, hogy felmenti a múzeum főigazgatói pozíciójából, mert álláspontja szerint szabotálta a gyermekvédelmi törvényt. 

"A döntést tudomásul veszem, azonban elfogadni nem tudom azt. A World Press Photo kiállítás képeinek bemutatásával a múzeum szándékosan semmilyen jogszabályt nem sértett meg"

- írja Facebook-oldalán L.Simon.

Szerinte ezt maga minisztérium is elismerte korábbi levelében, amelyben azt írták, álláspontjuk szerint szándékos jogsértésre utaló körülmény a Magyar Nemzeti Múzeum részéről nem merül fel.

"A minisztériumi közleményben foglaltakkal ellentétben a fenntartó utasítását késlekedés nélkül és maradéktalanul betartottuk, a 18 év alatti korlátozást bevezettük és erről a fenntartót azonnal értesítettük. Négy gyermekes apaként, nagyszülőként határozottan visszautasítom, hogy gyermekeinket tőlem vagy az általam vezetett intézménytől kellene megvédeni"

- zárta bejegyzését.  

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés