Hirdetés

Úgy összeveszett a Kutyapárt és a DK a Hegyvidéken, hogy a fal adja a másikat

Nap Híre portré Nap Híre

A Naphire.hu is beszámolt róla, hogy a Kutyapárt tönkreverte a Momentumot a hegyvidéki előválasztáson. Úgy tűnik, most a kutyák ráfordulnak a DK-ra: az előválasztás előtt a Kutyapárt megállapodást kötött a Momentummal az egyéni képviselőjelölti helyek elosztásáról, ám ebből a megállapodásból kimaradt a többi ellenzéki párt. 

Ezért aztán a megállapodásból kimaradt DK úgy döntött, hogy minden körzetben saját jelöltet indít a kerületben. 

Ki segíti a Fideszt?

Hivatkozás másolása

Minderre a Kutyapárt elnöke a Facebookon reagált. Szerinte a DK kerületi elnöke, Élő Norbert „az elmúlt 4 napot azzal töltötte, hogy összehozza a Fidesz győzelmét a XII. kerületben. Komoly munkát végzett, igaziból többet dolgozott ebben a pár napban, mint az elmúlt 5 évben” azzal, hogy „a DK elindul az összes egyéni körzetben a kerületben, ahol a Kutyapárt”.

„Norbit a P, az LMP, a Jobbik és a Momentum elhajtotta, a csodálatos szocialista párt egyelőre vele tartana” – állította Kovács Gergely, aki megnyerte a polgármesterjelölti előválasztást a Hegyvidéken, majd hozzátette: „Jó lenne mondani egy mondatot, hogy mi értelme volt, hogy a DK és az MSZP (tudjátok, a kiabálós bácsi, aki mindent megszavazott Pokorniéknak) bent ült az elmúlt 5 évben a kerületi testületben, de sajnos egy se jut eszembe. 

Választáskor most hirtelen aktivizálódtak, hogy legalább valami kárt tudjanak okozni, ha már dolgozni nem sikerült. Ha valóban így alakul, és elindul ellenünk minden körzetben a DK és az MSZP, igaziból szerintem akkor is nyerhetünk, és talán izgibb is lesz egyszerre legyőzni Orbán meg Gyurcsány csapatát, na de majd meglátjuk, mire jutnak végül.”

A DK reakciójában Élő Norbert azt írta: „Friss posztjában a Kutyapárt elnöke azt próbálja - sajnos már csak nem is viccesen - elhitetni, hogy én és a DK lehet az akadálya annak, hogy sok év után ne fideszes vezetése legyen a XII. kerületnek. Ez nem igaz.”

„A DK a kerületi előválasztást megelőző Kutyapárt-Momentum paktumról nem is tudott, azt előlünk eltitkolták, ahogy azt Kovács Gergely korábbi nyilatkozatában büszkén el is ismerte. A DK-t - és a kerületben működő többi pártot - ez a titkos pártpaktum nem köti, nem is kötheti, hiszen abban nem vettünk részt, arról csak a sajtóból értesültünk. Most pedig ezt akarják erőszakosan lenyomni a torkunkon” – áll a DK reakciójában.

„Láttuk, hogy a Kutyapártban működik az “akinek ellenvéleménye van, az inkább ne jöjjön el a taggyűlésre” típusú mentalitás, de a többi ellenzéki párt a kerületben ezt a működést nem fogadja el” – folytatódik a közlemény, amely szerint „nem a DK, hanem a Kutyapárt az, amely a Fideszt segíti a fővárosi kerületekben azzal, hogy ellenjelöltet állít a közös ellenzéki polgármesterekkel, polgármester-jelölttel szemben például az I, a III., a IV., a VII. kerületekben. Miközben korábban ennek az ellenkezőjét nyilatkozták.”

„Az még egy viccpárttól is túlzás, hogy a abban a kerületben, ahol ők adnák a közös polgármester-jelöltet, ott számon kérik a többi párt támogatását, de ahol nem ők, ott ellenjelöltet állítanak vele szemben. Mi a Fideszt akarjuk legyőzni Budapesten is, a Kutyapárt pedig láthatóan az ellenzéket. Nem fog nekik sikerülni” – zárul a DK közleménye.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés