Hirdetés

“15 kilót fogytam” - Gyógyíthatatlan betegségéről vallott Krug Emília

Győrik Ferenc portré Győrik Ferenc

“Nyugodjon meg, olyan jól áll magának, hogy lefogyott egy kicsit” – mondta az orvosa az ATV műsorvezetőjének, aztán nem sokkal később kiderült, súlyos emésztőrendszeri érzékenység áll a háttérben. Krug Emília a Heti Naplónak nyilatkozott.

“Jön a baba?” - ezt a kérdést gyakran hallotta Krug Emília a húszas éveiben egy-egy jó tészta, vagy akár pizza elfogyasztása után, ugyanis ilyenkor puffadt. Ám eleinte más baj nem volt. Később már igen. Gyenge volt, enervált és fájdalmairól sokat elárul, ahogyan arról a Heti Napló Sváby Andrással című műsorban fogalmazott: “Így utólag azt mondom, hogy a szülés az semmi ahhoz képest, amit ilyenkor éreztem.” Az ATV műsorvezetője a Naphire.hu-nak azt is elárulta, az előző munkahelyén volt egyszer egy stresszesebb időszaka, ami alatt még egy influenzát is összeszedett, kapott antibiotikumot, s addig lappangó betegsége belobbant. “Teljesen legyalulta az emésztőrendszerem: két hónap alatt fogytam 15 kilót” - kezdte Emília.

A népszerű műsorvezető járt kivizsgálásokra, de sokáig nem derült ki a betegsége oka. Sőt, volt orvos, aki megdicsérte, milyen jól áll neki a hirtelen fogyása. “Diétázni kezdtem: pirítóst ettem teával, meg háztartási kekszet. Glutént gluténnal. Annyira legyengültem, hogy alig tudtam bemenni a munkahelyemre négy megállót a busszal. Sőt, állva nem volt erőm megszárítani a hajam. Végül mentőt hívtunk és tanácsot kértünk, hova menjünk be, mert ez így nem jó” - emlékezett az ATV Start műsorvezetője a Naphire.hu-nak, majd elárulta, a kórházban két nap alatt derült ki: gluténérzékeny. “Megnyugtató volt, mert már mindenki mindenre gondolt” - így a tévés.

Emília tizenegy éve eszik gluténmentesen, ami miatt sokkal tudatosabban kell terveznie az étkezését. “Ha éhes vagyok, nem kaphatok be egy pizza szeletet, vagy valamit az aluljáróban” - így az ATV műsorvezetője, majd elárulta, ha napközben nem tud hazaugrani, akkor egész napra készül. “Fél 6-kor, amikor elindulok otthonról, megreggelizem és viszem magammal a tízórait, az ebédet, az uzsonnát, meg a vacsorát. Azóta egyébként sokkal változatosabban eszem” - mondta.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés