Hirdetés

Mit szólnak hozzá? Egy fontos budapesti múzeum vidékre költözhet

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

A közlekedési múzeum lehet, hogy Nyíregyházára vagy Debrecenbe költözik.

Úgy tudni, az építési minisztérium egyik államtitkára az elmúlt hetekben több helyen is említést tett arról az elképzelésről, miszerint a közlekedési gyűjteménynek jobb helye lehetne vidéken, például Nyíregyházán vagy Debrecenben - értesült a Népszava.

Egyelőre nincs döntés az ügyben, Lázár János pedig nem cáfolta az értesüléseket.

A Közlekedési Múzeum 1966-ban
A Közlekedési Múzeum 1966-ban Fortepan/Magyar Rendőr

„A még el nem kezdett állami beruházások felfüggesztésére vonatkozó kormányhatározat a fővárosi múzeumi projektekre is érvényes. Ezek megvalósításáról a kormány egyedi döntéseket hoz. Ez tartalmazza majd az ütemezést és a forrás megjelölését is. A közlekedési múzeumról, illetve a Városligetbe tervezett Új Nemzeti Galériáról még nem született döntés, a nevezett kulturális beruházások ügye még nem is került a kormány elé. Az Új Nemzeti Galéria vidéki helyszínen történő megvalósítására bizonyosan nem kerül sor, a közlekedési múzeum esetében ezt nem lehet ilyen határozottan kijelenteni” – ezt az építési minisztérium írta a lap érdeklődésére.

Lázár János a japán tervek helyett magyar építészek elképzelései alapján valósítaná meg az Új Nemzeti Galériát, de még erről sincs kormánydöntés.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés