Hirdetés

Közel 20 éve drámai telefonbeszélgetésben szakított Vilmos herceg Kate Middletonnal

Gavra Gábor portré Gavra Gábor

Robert Jobson új életrajzi könyve, a "Katalin, a walesi hercegnő" feltárja a körülményeket, amikor a Vilmos és Katalin - akik ma már házasok és három gyermekük van - 2007-ben, három évvel az eljegyzésük előtt rövid időre szakított egymással.

A könyv szerint a ma 42 éves Vilmos és a szintén 42 éves Katalin akkoriban már komoly párkapcsolatban éltek, Kate-et meghívták Vilmos 2006 decemberi katonai diplomaosztójára is.

Jobson azonban azt írta, hogy "Vilmos nem sietett a lánykéréssel, és az igazság az, hogy [Kate] felkészült arra, hogy várjon, amíg a férfi készen áll. Elvégre szerelmesek voltak - nem igaz?". Ám amikor Vilmos váratlanul lemondta a 2006-os szilveszteri terveiket, Kate tudta, hogy "valami nincs rendben" - áll a könyvben, írja a New York Post.

Nem sokkal később Vilmos felhívta akkori barátnőjét, Kate-et (a későbbi Katalin hercegnőt) és szakított vele. Állítólag azt mondta, hogy mindkettőjüknek "egy kis térre" van szükségük, hogy "megtalálják a saját útjukat", és hozzátette: nem ígérhet lánykérést.

"Egy érzelmekkel teli 30 perces beszélgetés során mindketten elismerték, hogy "más oldalon állnak"" - írta Jobson. "Ez lesújtó csapás volt Catherine számára, aki duplán csalódott volt, hogy telefonon keresztül dobták."

A szakítás után Vilmos állítólag a londoni Mahiki nightclubba ment szórakozni, míg Kate Dublinba utazott az édesanyjával, Carole Middletonnal, majd Ibizára egy barátjával. Kate "elhatározta, hogy elrejti fájdalmát a külvilág elől", annak ellenére, hogy "feldúlt" volt a szakítás miatt - mondta Jobson.

Végül Vilmos "meggondolta magát", és újra összejött Kate-tel egy "Freakin Naughty" tematikájú jelmezbálon, amelyet Sam Waley-Cohen egykori zsoké és ismert üzletember szervezett.

Jobson azt írta: "A lány nővérnek öltözve érkezett, és William rögtön odament hozzá. Ezután az este első részét mély beszélgetéssel töltötték, mielőtt a táncparkettre mentek, ahol végül csókolóztak."

Miután 2007-ben kibékültek, Vilmos és Kate 2010-ben eljegyezték egymást, és 2011. április 29-én a Westminster Apátságban egy pazar ceremónia keretében kötötték össze az életüket.

A walesi hercegi pár az eljegyzés után egy ITV-interjúban beszélt a szakításról. "Mindketten nagyon fiatalok voltunk, még az egyetemen történt, különböző karakterek voltunk" - mondta akkor Vilmos. "Próbáltuk megtalálni a saját utunkat, és felnőttünk, szóval csak egy kis tér [kellett], és ez a dolog jobbra fordult".

Kate hozzátette: "És azt hiszem, akkoriban nem voltam túl boldog emiatt, de valójában erősebb emberré tett. Olyan dolgokat fedezel fel magadról, amikről talán nem is tudtál, Azt hiszem, fiatalabb korodban eléggé felemészthet egy kapcsolat, és visszatekintve nagyon értékeltem ezt az időszakot, bár akkoriban nem gondoltam erre."

A több mint egy évtizede házas Vilmos és Kate ma már a 11 éves György hercegn, a 9 éves Charlotte hercegnő és a 6 éves Lajos herceg büszke szülei. Kate-nél az év elején rákot diagnosztizáltak, ami arra kényszerítette, hogy visszavonuljon a királyi feladatoktól, és az egészségére koncentráljon.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés