Hirdetés

Kovács Zoltán váratlanul megszólalt a pápalátogatásról

Barsi Zoltán portré Barsi Zoltán

Minden készen áll Ferenc pápa pénteken kezdődő háromnapos apostoli látogatására - jelentette ki a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár kedden Budapesten, a pápalátogatás biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs ülését követő sajtótájékoztatón.

MTI

Kovács Zoltán kiemelte: Ferenc pápa alapvetően apostoli látogatásra érkezik, de a rendezvényszervezés, a keretek biztosítása állami feladat. Jelezte, az állam mindenben, így a helyszínválasztásokban, a programok tartalmában a Magyar Katolikus Egyház, illetve a pápai delegáció szándékai szerint, döntéseihez igazodva járt el.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes hangsúlyozta: Ferenc pápa látogatása - noha a programok között van, amelyik állami vonatkozású -, alapvetően apostoli, "lelki természetű".

Veres András győri megyés püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke arról beszélt: Ferenc pápa látogatása nemcsak a katolikus hívőknek, hanem az egész magyar nemzetnek megtiszteltetés és örömteli találkozás lesz. Mivel Ferenc pápa egészségi állapota miatt vidékre nem látogathat el, a szervezők feladata, hogy mozgósítsák az országot és minden egyházmegye híveit, vezetőit Budapestre hívják - fűzte hozzá.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés