Hirdetés

Orbán Viktor segítséget kért a katásoktól

Barsi Zoltán portré Barsi Zoltán

Orbán Vikor a Kossuth rádió vendége volt

Hivatkozás másolása

A háborús helyzetre az összefogás a jó válasz, nem a politikai haszonlesés - hangsúlyozta a miniszterelnök, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Orbán Viktor a Kossuth rádióban
Orbán Viktor a Kossuth rádióban Fotó: MTI

Arról korábban a Naphire.hu is beszámolt, hogy Orbán Viktor szerint a nyugdíjrendszer miatt szükséges a kata adózás megváltozatása, mert az egyszerűen nem fér bele, hogy 450 ezer ember nem fizet a nyugdíjkasszába.

Ebben az interjúban a Fidesz első embere arra kérte a katásokat és a rezsicsökkentéssel működő háztartásokat, hogy értsék meg azt, ami most történik és segítsenek abban, hogy egy ilyen háborús helyzetben az ország működőképességét, az emberek életszínvonalát, munkahelyét, a nyugdíjakat meg tudják védeni.

    Mi az a rezsicsökkentés?

    Bővebben Bezárás

    A rezsicsökkentés az energia- és közműszolgáltatók szektorában a lakossági végfogyasztói oldalon a szabad áras díjszabás helyett a hatósági árakra történő áttérést jelenti. Az intézkedést a fosszilis energiahordozók akkoriban rendkívül alacsony világpiaci ára segíti. Az erről szóló törvény szövege szerint a rezsicsökkentés alatt a közszolgáltatások végfogyasztói árainak jogszabályok által megszabott mértékű csökkentését kell érteni - írja a Wikipedia.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés