Fény derült a titokra: jövő nyáron kerülhet korona III. Károly fejére

  • Színes
Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Bennfentes információk szerint jövő nyáron rendezhetik meg III. Károly király koronázási ceremóniáját. Egyesek szerint az sem kizárt, hogy édesanyja, azaz a néhai II. Erzsébet királynő koronázásának évfordulóján került az új uralkodó fejére a korona.

Az biztos, hogy idén még nem koronázzák meg a királyt, hiszen még tart a királyi család gyászidőszaka a királynő halála után. Károly édesanyjának például 16 hónapot kellett várnia édesapja halála után, hogy megtarthassa a koronázási szertartását - írja a Bors.

Borzalmasan sok előkészületet igényel a koronázási ceremónia. Várhatóan májusban vagy júniusban rendezik meg, de ez persze a világban zajló eseményektől is függ. Jó eséllyel II. Erzsébet koronázásának évfordulóján, azaz június 2-án lesz

– mondta a lehetséges dátummal kapcsolatban a királyi családhoz közel álló forrás. Hozzátette, az esemény várhatóan rövidebb, sokkal kisebb szabású és költségvetésű lesz, mint 1953-ban II. Erzsébet esetében.

Cimkék:
  • koronázás
  • ünnepség
  • III. Károly király
  • brit királyi család
Nap Híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed. Látogass el Facebook oldalunkra
Ha van a témához kapcsolódó sztorid, írd meg nekünk a szerkesztoseg@naphire.hu címre! Írj nekünk emailt

Ez is érdekelhet