Hirdetés

Most érkezett: váratlanul visszavonták a Moderna- és a Pfizer-oltások engedélyét

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Az is kiderült, hogy miért hozták meg ezt a komoly döntést.

Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság (FDA) kedden engedélyezte az omikronra célzott koronavírus-vakcina második adagját a 65 év felettiek, valamint a gyenge immunrendszerrel rendelkezők számára. Ugyanakkor bejelentést is  tettek, ugyanis visszavonták a Pfizer-BioNTech és a Moderna vakcinák eredeti változatainak sürgősségi felhasználási engedélyét.

Ezt a döntést azért hozta meg a hatóság, mivel a jövőben a Pfizer-BioNTech és a Moderna újabb oltásai lesznek az új elsődleges koronavírus-vakcinák, és remélik, hogy ezzel arra tudják ösztönözni az embereket, hogy akik még nem kapták meg az emlékeztető oltást, vagy egyáltalán nem vették még fel, azok is éljenek a lehetőséggel.

Dr. Peter Marks, az FDA Biológiai Értékelési és Kutatási Központjának igazgatója kiemelte, adataik szerint a legtöbb 65 év feletti amerikai még nem kapott emlékeztető oltást - írja a Blikk.

A 65 éves és annál idősebb emberek mostantól négy hónappal az első oltás után megkaphatják a frissített "bivalens" emlékeztető oltóanyag második adagját, míg a legyengült immunrendszerű emberek két hónap múlva kaphatnak még egy adagot a frissített oltóanyagból.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés