Hirdetés

Új mutációval támad a rettegett kór, egyre több a beteg

Nap Híre portré Nap Híre

Az EG.5.1 felkerült a Világ Egészségügyi Szervezet "megfigyelés alatt álló variánsok" listájára.

Az utóbbi időben már azt hihettük, végre eltűnik az életünkből a koronavírus, ám legutóbb ijesztő híreket közölt Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ: tovább emelkedik a szennyvízben a vírus örökítőanyagának koncentrációja. Sőt, közben Kínából is aggasztó adatok érkeznek: megugrott a fertőzöttek száma, ám a hatóságok egyelőre nem nyilatkoztak arról, hogy a mostani fejlemények fényében javasolják-e egyes megelőző intézkedések visszaállítását. 

Most kiderült, hogy egy Eris nevű új covid variáns terjedt el az elmúlt hetekben. A variáns jelenleg minden hetedik esetért felelős az Egyesült Királyságban - írja a Promotions

Az Eris, vagy más néven EG.5.1 egy Omikron alvariáns, amelyet először múlt hónapban osztályoztak variánsként. Azóta felkerült a Világ Egészségügyi Szervezet "megfigyelés alatt álló variánsok" listájára. 

Az Egyesült Királyság Egészségvédelmi Ügynöksége (UKHSA) adatai szerint július 20-ig az esetek 14,5 százalékát tette ki az Eris, és heti növekedési rátája 20,51 százalék volt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés