Hirdetés

Eltűnt az ember, aki az állította: ő a körmendi gyerekgyilkos

Győrik Ferenc portré Győrik Ferenc

Márciusban érkezett egy hívás a körmendi gyerekgyilkosság miatt elítélt Tánczos Gábor ügyvédjének a telefonjára: azt állították, van valaki, aki azt mondja, ő ölte meg a 11 éves H. Zsófiát.

Április elején közölt a Blikk egy riportot a körmendi gyerekgyilkosság miatt elítélt Tánczos Gáborról, kiderült, hogy a 9 év 9 hónap után szabaduló férfi ugyanott él az édesanyjával, ahol 1998-ban, a gyilkosság idején, munkát azonban nem talál és a fél házukat már elvesztették, annyi pénzt költöttek arra, kiderüljön a férfi ártatlansága. A cikk megjelenése után nem sokkal érkezett egy hívás a férfi ügyvédjének a telefonjára egy férfitól. 

“Nem mutatkozott be, de annyit mondott, tudja, hogy ki az igazi gyilkos. Elmondása szerint az a bizonyos személy jelenleg nagyon súlyos rákos beteg, és a halála előtt szeretné felfedni magát, mert rátört a lelkiismeret-furdalás. Javasoltam a hívónak, hogy azonnal forduljon a rendőrséghez” 

– mondta a lapnak akkor dr. Somos Zoltán.

Azóta hosszú hetek, sőt, hónapok teltek el, a Naphire.hu pedig utánajárt, megfogadta-e az önjelölt elkövető az ügyvéd tanácsát.

“Egy férfi jelentkezett, hogy az ő ismerősének mondta ezt ez az ember. Azt mondta, ő az elkövető, rákos beteg, de már a lelkiismeret-furdalás szétfeszíti”

- idézte fel lapunknak az ügyvéd, aki azt tanácsolta, hogy akkor menjenek be az első rendőrkapitányságra és mondják el. Aztán ebből nem lett semmi - tudtuk meg a jogi képviselőtől.

Hogy a férfi meggondolta-e magát, vagy csak egy komolytalan, szájról-szájra terjedő legendáról volt csak szó - talán sosem fog kiderülni. A Vas vármegyei Rendőr-főkapitányság megkeresésünkre csak annyit közölt: bejelentés hozzájuk nem érkezett, így eljárás nem indult.

Szerettük volna erről és az életükről megkérdezni Tánczos Gábort és édesanyját is, ám utóbbi, miután felvette a telefonját, mondott egy kurtát, majd bontotta a vonalat. 

Emlékezetes: H. Zsófia holttestére 25 évvel ezelőtt találtak rá egy harmadik emeleti körmendi lakásban. Napokkal később az akkor 19 éves Tánczos Gábor önként jelentkezett a rendőrségen, és azt állította, a barátjánál járt a házban, amikor hallott valamit a lakásból. Többször ellentmondásba keveredett magával, így letartóztatták. Egyszer beismerte a gyilkosságot, később azonban tagadta. 2002-ben 13 évet kapott, majd alig 10 év után szabadult.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés