Hirdetés

Most érkezett: bejelentést tesz a kormány

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Délután fél 3-tól tart sajtótájékoztatót Gulyás Gergely, Navracsics Tibor és Szentkirályi Alexandra.

Miután délben közös sajtótájékoztatót tart három uniós biztos a magyar helyreállítási program, illetve a felzárkóztatási pénzek témájában, a magyar kormány is ismertetni fogja az álláspontját - írja a Portfolio.

Szerdán várható döntés arról, hogy az 5,8 milliárd eurónyi helyreállítási programot valószínűleg elfogadja az Európai Bizottság. Ugyanakkor a korábban, magyar részről vállalt 17 lépésből álló feltételességi eljárásról negatív vélemény hangozhat majd el, így 7,5 milliárd eurónyi, kb. 3000 milliárd forintnyi felzárkóztatási forrásunk befagyasztását javasolja a tagállamokat tömörítő Tanács felé. 

A szerdai kormányülésről Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán annyit írt, hogy "A brüsszeli szankciók miatt egész Európa energiabiztonsága megroppant. Magyarország energiaellátását ebben a helyzetben is biztosítani fogjuk!"

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter, Navracsics Tibor témáért felelős tárcavezető és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő délután fél 3-ra jelentett be Kormányinfót. A sajtótájékoztatóról mi is beszámolunk majd.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés