Hirdetés

Megpecsételődött a magyarok sorsa, döntött a parlament

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Így fogunk adózni, és mutatjuk, milyen kedvezmények jönnek.

Mint arról a Naphire.hu is beszámolt, július első hetére rendkívüli parlamenti ülést hívott össze az Orbán-kormány, amelyen többek között megszavazták a sok vitát kiváltó státusztörvényt is. 

Szavaztak a képviselők a jövő évi adótörvényekről is. A Pénzügyminisztérium közleménye szerint a nehéz helyzet ellenére a kormány egyes területeken további adókönnyítést és adócsökkentést hajt végre a jövő évben. A 2024-es adóeljárási szabályok fókuszában a családi adórendszer védelme, a munkát és a gazdaságot terhelő adók alacsonyan tartása, az egyszerűsítés, a dereguláció és a gazdaság fehérítése áll.

Egyebek között kiterjesztik a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának kedvezményeit, csökkentjük az adminisztrációt és egyszerűsítjük a gépjárműadó szabályait.

Azonban 2024-től Magyarországnak teljesítenie kell az uniós előírást, ezért az üzemanyag jövedéki adójának szintjét jövőre az uniós minimumszinthez igazítja a kormány

Mint fogalmaznak, a most elfogadott adótörvények megfelelő alapot adnak a jövő évi költségvetéshez, amellyel a kormány megvédi a családbarát adórendszert, megőrzi Európa egyik legalacsonyabb személyi jövedelemadóját, a családi adókedvezményt, a négygyermekesek, a 30 év alatti anyák és a 25 éven aluliak adómentességét, emellett továbbra is garantálja az alapvető élelmiszerek kedvezményes áfakulcsát. A családpolitikai kiadások és a családi adókedvezmények együttes összege így jövőre meghaladja a 3300 milliárd forintot. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés