Hirdetés

Ledobta az atomot a pénzügyminiszter: így változnak a nyugdíjak jövőre

Nap Híre portré Nap Híre

Inflációs becslést közölt a kormány a 2025-ös évre vonatkozóan, amelyből kiderül, hogy mekkora nyugdíjemelés várható jövőre.

A kormány a 2025-ös költségvetést 3,2 százalékos átlagos inflációval tervezi, és ha ez így alakul, az átlagnyugdíj összege 238 400 forint lehet – írja a Femina

Varga Mihály pénzügyminiszter az Inforádiónak adott csütörtöki nyilatkozatában elmondta, hogy idén 3,7 százalékkal számolnak az átlagos pénzromlás tekintetében, jövőre pedig 3,2 százalékkal. Szerinte ezekhez az inflációs számokhoz már egy jóval moderáltabb kamatpálya tartozhat. 

A kormány néhány hónap alatt tehát felülvizsgálta az inflációs várakozását. Tavasszal ugyanis még 4,2 százalékos átlagos inflációt vártak 2024-re, és 3,6 százalékot 2025-re. A kabinet hivatalosan novemberben nyújtja be a költségvetést, amelyben majd szerepel a legújabb GDP-növekedési és inflációs prognózis, és akár még a 3,2 százalékos előrejelzés is változhat, ugyanakkor, ha a kormány a 2025-ös költségvetést ezzel az átlagos inflációval tervezi, akkor a magyar nyugdíjasok is ekkora nyugdíjemelést várhatnak. 

Ezek alapján az átlagnyugdíj összege 2025-ben 238 400 forint körül lehet, tehát 7400 forinttal kaphatnak többet havonta a nyugdíjasok, ami éves szinten 89 ezer forintnyi pluszjövedelmet jelent.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés