Hirdetés

Felfoghatatlan: meghalt a beteg, mert a nővért zavarta a szívmonitor hangja

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Egyszerűen kikapcsolta a vészjelzést, hogy nyugodtan tudjon videóhívást folytatni a családjával.

Az eset még 2021. július 29-én történt a Sydney nyugati részén található Nepean magánkórház éjszakai műszakjában, amikor Geraldine Lumbo Dizon kikapcsolta a 85 éves férfi monitorának hangját – állapította meg az NSW polgári és közigazgatási fellebbviteli bíróság. 

Dizon ezután elfelejtette visszadugni a riasztórendszert a műszakja után, ami a bíróság szerint ahhoz vezetett, hogy a többi alkalmazott nem vette észre a férfi romló állapotát jelző, kulcsfontosságú riasztásokat - írja az Index.

Dizon a bírósági meghallgatáson elmagyarázta, hogy egyszerűen kikapcsolta a hangot, hogy ne zavarja a többi beteget, akik összetévesztették a hangot az ajtócsengő hangjával. Hét perccel a néma riasztás észlelése után, 7:07-kor a férfi szíve kritikusan kezdett működni, ami szintén hangtalan riasztást váltott ki. A személyzet 7:20-kor talált rá ágyában az idős betegre, aki már halott volt.

Azt is megállapították, hogy annak ellenére, hogy Dizonnak hatóránként kellett volna ellenőriznie a beteget, a biztonsági felvételek tanúsága szerint ezt csak egyszer tette meg a 10 órás műszak alatt.  A bíróság szerint az ápolónő 15 perccel azelőtt telefonált, hogy a férfi szívverése lassulni kezdett, és több mint 66 percet töltött FaceTime-hívással.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés