Hirdetés

A koporsó közelében gyalázták skót drukkerek a királynőt

Morvay Péter portré Morvay Péter

Egyperces gyászszünetet tartottak több kupamérkőzésen II. Erzsébet halálhírének bejelentése után. A megemlékezés nem mindenütt sült el jól.

Többek között a Zürich-Arsenal és a Hearts-Basakhesir meccsen is botrányos lett a királynő emlékére rendelt egyperces gyászszünet.

A svájci mérkőzésen a helyiek fütyülték ki a megemlékezést. A skóciai Edinburghban ennél súlyosabb incidens történt.

A Hearts-Basakhesir Európai Konferencia Liga-mérkőzésen amikor a csapatok a félidőben visszatértek a pályára, a hangosbemondón közölték, hogy meghalt II. Erzsébet.

A szurkolókat arra kérték, hogy a második félidő megkezdése előtt tartsanak egyperces néma csendet az uralkodó tiszteletére. Ám a gyászszünetet trágár kiáltások zavarták meg, ami végül kórussá terebélyesedett.

Válaszul többen az angol himnuszt kezdték el énekelni, de ez sem nyomta el teljesen a gyalázkodók ordítozását és füttyszavát a stadionban.

A botrányt csak még mélyíti, hogy II. Erzsébet királynő Skóciában, az Edinburghtől allig 100 kilométerre fekvő Balmoral-kastélyban hunyt el, és földi maradványai még most is ott vannak, mielőtt Londonba szállítanák a ravatalhoz. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés