Hirdetés

"Túléltem és volt, ami sikerült" - Bemutatták Szinetár Miklós önéletrajzi könyvét

Nap Híre portré Nap Híre

A  májusban megjelenő első kötet majdnem egy évszázadnyi színház- és világtörténelmen ível át.

Fotó: Szkárossy Zsuzsa

Szinetár Miklós legendának számít, a magyar kultúra megkerülhetetlen vezéralakja. A Magyar Állami Operaház egykori főigazgatója, és a Magyar Televízió korábbi elnökhelyettese, aki jelenleg a Halhatatlanok Társulatának kuratóriumi elnöke a monumentálisnak nevezhető életművét egy háromkötetes önéletrajzi könyvben írja meg, amelynek első kötete ebben a hónapban fog megjelenni.

Hétfőn tartották meg a "Szinetár önéletrajz-szerűségek és egyebek" című mű könyvbemutatóját, amelynek első kötete majdnem egy évszázadnyi színház- és világtörténelmen ível át. A szerkesztőségünk számára eljuttatott közleményben kiemelték, hogy a rendező mesél a gyerekkoráról, a II. világháború alatt átélt évekről, valamint karrierje kezdetéről egészen az ’50-es évek végéig tartó korszakról, a maga lenyűgözően szórakoztató stílusában. A kötet alcíme, túléltem és volt, ami sikerült.

Fotó: Szkárossy Zsuzsa

Az már egy mutatvány volt, hogy túléltem a háborút. Sok családtagomat és barátomat veszítettem el. 12 évesen a Francia úti pincében nem igazán értettem mi történik. Tudtam, hogy veszélyben van az életünk, nagyon féltem, de azt, hogy miért történik ez velünk, nem értettem. Az alcím második fele, hogy volt, ami sikerült, pedig a színházi életemre utal. 19 évesen a Magyar Állami Operaház rendezője lehettem. A karrieremről, a családom történetéről és a korszak viszontagságairól és szépségeiről szól ez a nagyon szubjektív önéletrajzi könyv

- fogalmazott Szinetár a könyvbemutatóján.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés