Felülkerekedett a fájdalmán, törött könyökkel lett világbajnok a női kerékpáros

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Szerdán hatalmasat esett az országúti kerékpáros világbajnokság vegyes időfutamában a holland Annemiek Van Vleuten. Az orvosi vizsgálatok alapján a 39 éves kerékpárosnak eltörött a könyöke, azonban ennek ellenére is vállalta, hogy rajthoz áll a szombati női mezőnyversennyel.

A súlyos sérülése miatt senki sem tartotta esélyesnek a világ egyik legjobb női kerékpárosát, de felülkerekedett a pokoli fájdalmain és váratlan győzelmet aratott a világbajnokságon.

A világbajnokságot Ausztráliában rendezték meg, ahol a holland azt nyilatkozta, hogy a fájdalmai ellenére képtelen volt feladni a versenyt, azonban számított arra, hogy komoly hátrányba kerülhet.

Van Vleuten összeszorította a fogait, és a fájdalmai ellenére hatalmas előnyt szerzett, a többiek pedig hiába sprinteltek mögötte, megőrizte az első helyét - írja a Telex.

Tudtam, hogy nem vagyok képes sprintelni a könyökömmel, így arra a pillanatra vártam, amikor hátulról támadhatok. Ez volt az egyetlen esélyem, és csak vártam, vártam... Azt hiszem, ez volt egész karrierem legszebb győzelme azok után, amin keresztülmentem a héten. Úgy látszik, történhetnek még csodák

- mondta a világbajnoki győzelme után Van Vleuten, aki még egy rekordot is felállított, hiszen ő lett a kerékpár-vb-k történetének legidősebb győztese, 39 évesen és 351 naposan nyert aranyérmet.

Ez is érdekelhet