Hirdetés

Lebuktak a trükkös kereskedők, akik banánok közé rejtve csempészték a kokaint

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Elképesztő méretű, 95 millió euró értékű kokaint foglaltak le a hollandiai Vlissingen kikötőjében. A hírek szerint a csaknem 1,3 tonnás drogszállítmányt egy Ecuadorból érkezett hajó banánrakománya között találták meg egy rutinellenőrzés közben.

A banánszállítmányt egy vlissingeni élelmiszeripari cégnek szánták, ugyanakkor a holland hatóságok kizárták, hogy a vállalatnak köze lett volna az esethez. Az elkobzott kábítószert megsemmisítették.

Banán
Banán

A most talált kábítószer lefoglalását több drogszállítmány elkobzása is megelőzte idén. A rotterdami nemzetközi kikötőben szintén banánok közé rejtve csaknem nyolc tonna kokaint foglaltak le novemberben, a szállítmány értéke meghaladta a 200 millió eurót. A művelet négy ember előállításához vezetett - írja az ATV.

Idén júliusban egy Costa-Ricából származó szállítmány között találtak kokaint, Rotterdamban. A vlissingeni vámhatóság októberben 254 kilogramm, több mint 26,5 millió euró értékű kokaint fedezett fel, szintén a helyi kikötőben. Akkor is az ecuadori banánszállítmány közé rejtették a kábítószert. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés