Hirdetés

Most érkezett: az ítéletidő miatt bezárják az iskolákat, munkaszüneteket rendelnek el és légijáratokat törölnek Tajvanon

Nap Híre portré Nap Híre

Heves esőkkel és erős szelekkel közelít a Koinu tájfun, ezért a hatóságok munkaszüneteket és iskolák bezárását rendelték el, valamint több mint 100 légijáratokat töröltek.

A tajvani katasztrófavédelem szerint a várhatóan 3-as erősségű, 250 kilométer széles sávban haladó tájfun a sziget délkeleti részén ér partot csütörtökön, és óránként akár 190 kilométeres széllökéseket is hoz magával - írja az MTI.

Több városban munkaszünetet és az iskolák bezárását rendelték el szerdától. A heves esők földcsuszamlásokat és árvizeket okozhatnak a hegyekben, ezért a parkokat és az erdei pihenőhelyeket is lezárják. 

Az embereket felszólították, hogy maradjanak távol a partoktól, mert akár hét méter magas hullámokat is korbácsolhat a tájfun.

Szakértők szerint a tájfun Tajvan után a dél-kínai Kuangtung és Fucsien tartományok felé halad, majd Hongkong felé veszi az irányt, ahol már egy trópusi viharrá szelídül.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés