Hirdetés

Köhögésből lett botrány: rémisztő pillanatok játszódtak le a repülőgép fedélzetén

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Három légiutas-kísérő lélekjelenlétén múlt, hogy nem lett nagyobb verekedés az EVA Air egyik járatán.

A dulakodás akkor kezdődött, amikor az egyik utas köhögni kezdett, a mellette ülő férfi pedig ezért megpróbált egy másik ülésre átülni. Próbálkozása azonban nem sikerült, mivel az általa kiválasztott ülés már egy másik férfi utasé volt. A két férfi ezután vitába keveredett az ülés miatt, ami a légitársaság szerint tettlegességig fajult.

Ekkor lépett közbe három női légiutas-kísérő, hogy kezeljék a helyzetet.

A BR08-as járat május 8-án, szerdán Tajpejből San Franciscóba tartott, és nagyjából három órája volt a levegőben, amikor kitört a balhé. A CNN-nek a tajpeji székhelyű légitársaság elmondta, mindkét utas "külföldi" volt, de azt nem árulták el, milyen nemzetiségűek. 

A légiutas-kísérők gyors intézkedésének - és néhány aggódó utasnak - köszönhetően a két férfit sikerült szétválasztani egymástól, az út pedig a menetrend szerint folytatódott, és sikeresen, időben landolt San Franciscóban.

„A vállalat a későbbiekben megfelelő jutalmat fog adni a három légiutas-kísérőnek” - tette hozzá az EVA.

A repülőgép kapitánya a repülés közepén kapcsolatba lépett a San Franciscó-i rendőrséggel, és a két veszekedő utast az érkezéskor előállították kihallgatásra.

Nem az első problémás eset

Hivatkozás másolása

Nem ez az első eset, hogy az EVA fedélzetén történt incidens bekerült a hírekbe. 2019-ben egy túlsúlyos férfi utas állítólag arra kényszerítette a női légiutas-kísérőket, hogy segítsenek neki levetkőzni, használni a mosdót és utána megtisztítani, mondván, hogy fizikailag képtelen erre maga.

Az esetet követően az EVA nyilvánosan kifejezte „őszinte háláját” az alkalmazottainak, és megfogadta, hogy kivizsgálja a történteket.

Ugyanebben az évben az EVA megváltoztatta azt a politikáját, hogy csak nőket alkalmaz légiutas-kísérőként, és közölte, hogy férfiakat is felvesz légiutas-kísérőként.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés