Hirdetés

Brutális idő közelít felénk: köddel, hóval és ónos szitálással csap le az országra

Garai Kitti portré Garai Kitti

Napról napra durvul az időjárás, most már tényleg elő kell venni a legmelegebb ruháinkat. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a vasárnap ismét ködösen indul, azonban a látási viszonyok napközben jórészt javulni fognak. Alapvetően erősen felhős, párás időre lehet számítani, a Dunántúlon időnként szakadozottá válik a felhőzet. 

Számottevő csapadék az ország jelentős részén nem várható. Északkeleten szitálás, a hegyekben ónos szitálás, esetleg átmeneti havas eső, hószállingózás is előfordulhat. Az északi, északnyugati szél mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között valószínű.

Hat megyében figyelmeztetés van érvényben

Hivatkozás másolása

Vasárnapra virradó éjszaka főként az ország középső és keleti részén ködképződés várható. Helyenként sűrű köd is valószínű, akár kevéssel fagypont alatti hőmérséklet mellett. Vasárnap napközben a látási viszonyok lassú javulása valószínű - írták a veszélyjelzésben. 

Mint azt a Naphíre is megírta, jövő héten bekeményít az időjárás. A mostani előrejelzések szerint a következő két hétben az átlagosnál hidegebb idő várható Magyarországon: az éjszakai hőmérséklet 0 és -6 fok között lesz a következő napokban, míg nappal 1 és 5 fok között alakul a hőmérséklet. Emellett pedig hószállingózásra és havas esőre is számíthatunk.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés