Hirdetés

Köd és eső is lesz: kiadták a friss előrejelzést a meteorológusok

Nap Híre portré Nap Híre

Az előrejelzés szerint hajnalban, reggel helyenként pára és köd képződhet, napközben pedig kisebb eső sem kizárt.

A HungaroMet előrejelzése szerint csütörtökön a hajnali órákra a Dunántúlon erősen felhős vagy borult lesz az ég, míg keletebbre inkább fátyolfelhős, kisebb körzetekben derült idő várható. Helyenként pára, köd képződhet. Hajnaltól a nyugati határvidéken kisebb eső nem kizárt. A keleti, északkeleti szél többnyire gyenge, mérsékelt lesz, csupán az Északi-középhegység és a Bakony magasabban fekvő részein fordulhatnak elő élénk lökések. 

Délelőtt az ország délnyugati felén erősen felhős vagy borult idő várható, majd délután átmenetileg kissé szakadozik, vékonyodik a felhőzet. A Nyugat-, Délnyugat-Dunántúlon néhol kisebb eső nem kizárt. 

Ezzel szemben hazánk északkeleti felén kezdetben fátyolfelhős, napos, majd egyre inkább derült időre számíthatunk. A keleties szél döntően mérsékelt marad, de helyenként lehetnek élénk lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 19 fok között alakul, de a tartósan felhős, borult nyugati, délnyugati tájakon néhány fokkal hűvösebb maradhat az idő.

Mint azt a naphire.hu is megírta, az előrejelzés szerint a héten is folytatódik a nyugodt, száraz őszi időjárás: a reggeli pára, köd feloszlása után általában többórás napsütés várható, és bár a hajnalok csípősek lesznek, délutánonként 15-20 Celsius-fokra emelkedik a hőmérséklet. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés