Hirdetés

Elképesztő dologra bukkantak egy kőbányai lakásban

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Valószínűleg sokan nem is sejtették, mi zajlik a négy fal között, de aztán a nyomozók véget vetettek a dolognak.

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt két kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó férfival szemben, akik nagykereskedelmi mennyiségű amfetamint állítottak elő egy X. kerületi lakásban.

Az egyik vádlott, egy 47 éves férfi 2020 októberében történt elfogását megelőzően különböző kábítószerekkel kereskedett Budapesten. A drogot a lakásban tárolta, de társával, egy 51 éves férfival együtt amfetamin előállításával is foglalkoztak, amelyet szintén eladtak - írja az MTI. 

A történet vége

Hivatkozás másolása

Az idősebb vádlott 2020. október 22-én újabb adag, kábítószer előállításához használható alapanyagot vitt a kőbányai lakáshoz, ahol a társa hozzá is látott a nagykereskedelmi mennyiségű amfetamin előállításához. Két nappal később az elkészült, több mint 11 kilogramm drogot a társasház parkolójában pakolták be az 51 éves férfi autójának csomagtartójába, aki ezután elhajtott. Ekkor csaptak le rájuk a nyomozók, akik a 47 éves férfit a helyszínen elfogták, társát pedig üldözőbe vették.

A férfi a menekülése során a korábban átvett kábítószert a X. kerületben egy parkoló gépkocsi alá rejtette, majd gyalog próbált továbbmenni, az intézkedő rendőrök azonban elfogták, a kábítószert pedig megtalálták. A nyomozók a 47 éves férfi X. kerületi lakásában marihuánát, kokaint, valamint több millió forintot találtak, egy ott leparkolt kistehergépkocsiból pedig további 7 kilogramm amfetamint foglaltak le. Az 51 éves férfi vidéki lakásán - kábítószer előállításához használt - mintegy 80 kilogrammnyi kénsavat találtak és foglaltak le a nyomozók.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés