Hirdetés

K. O.-t adott az országnak a havazás, és ez még csak a bemelegítés volt

Nap Híre portré Nap Híre

Igazi, extrém havazás érte el Magyarországot szerdán, és van olyan területe az országnak, ahol már húszcentis a hólepel.

Bár a hónak bizonyára sokan örültek így karácsonyhoz közeledve, azonban az intenzív havazás sokfelé fennakadásokat okozott az országban. A vasúti forgalmat felsővezeték-szakadások és a sínekre dőlt fák nehezítették csütörtök délelőtt, de volt, ahol váltóhiba miatt állt a forgalom. Az autópályák és a főutak forgalma sem volt zökkenőmentes: az M1-es és az M7-es autópályán is baleset történt, illetve több főúton is karamboloztak az autósok - írja a divany.hu.

Az Országos Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint közel 300 esethez vonultak ki csütörtök reggelig: fák dőltek ki, autók csúsztak árokba, főleg Budapesten és környékén szorultak tömegek a segítségükre.

Ám ez még csak a bemelegítés volt: az előrejelzés szerint a havazás tovább folytatódik, az ország több területén akár 15 centisre is emelkedhet a hótakaró vastagsága, Somogyban pedig a húsz centit is elérheti. 

Mint azt a naphire.hu is megírta, a Dunántúlon rémisztő a helyzet és a közlekedés megbénult a nagy havazás miatt. Az utak nehezen járhatók, a tűzoltókat pedig rengeteg helyre riasztották kidőlt fákhoz, árokba csúszott autókhoz és elakadt kamionokhoz.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés