Hirdetés

Kivégeztek a rendőrök egy eltévedt jegesmedvét

 portré
A ragadozó bűne az volt, hogy az élőhelyétől több száz kilométerre délre vándorolva egy québeci településre tévedt.

A québeci tartományi rendőrség a hétvégén arra figyelmeztette a lakosokat, hogy Madeleine-Centre település közelében jegesmedvét láttak, ami korábban sose fordult még elő. Úgy vélték, a ragadozó a várostól északra, a tengeri jégről vándorolt el. Ahhoz, hogy a Gaspé-félsziget északi csúcsát elérje, a Szent Lőrinc-folyó egy részét át kellett úsznia. A rendőrök drónokkal és helikopterekkel keresték a ragadozót.

A The Guardian online kiadása szerint vasárnap reggel agyonlőtték az állatot , ami a szakértők szerint elkerülhetetlen volt. “Ahogy meghallottam, hol van a medve, azt gondoltam, neki vége. Attól tartottam, olyan helyen bukkan fel, ahol nem kellene neki, gondot okoz és lelövik” – mondta Andrew Derocher, az Albertai Egyetem biológus professzora.

Noha az állat kilövése a címlapokra került az egész országban, az őslakos vadászok évente több mint 500 jegesmedvét ejtenek el. Az utóbbi időben az Északi-sarkkör tengeri jegének kiterjedése egyre inkább megjósolhatatlan, ami nagy kihívást jelent a jegesmedvéknek, hiszen a téli és nyári táplálkozásuk a nagy kiterjedésű tengeri jégen alapszik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés