Hirdetés

Szörnyű baleset történt, fa és a kocsi közé szorult a haja egy fiatal lánynak

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Felborult egy autó Kiskunhalasnál, két kamasz is a sérültek között volt.

police.hu

Vádemelést javasolnak a rendőrök egy tavaly nyári autóbaleset miatt.

Egy 21 éves kunfehértói lány egy Opellel az út 60-as kilométerénél, egy balra ívelő útkanyarulatban lesodródott az útpadkára, majd az árokba hajtott. A kocsi felborult és egy fának ütközött.

A baleset során az autóvezető, valamint három utasa – két 16 éves lány és egy 19 éves fiú –könnyebben sérült, míg egy negyedik utas, egy 20 éves férfi súlyos sérülést szenvedett, neki a csigolyája sérült.

Kiderült, hogy a fiatal, kevés vezetői gyakorlattal rendelkező sofőr nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg a sebességét. Kihallgatása során elismerte, hogy hibázott: nem volt rutinja az éjszakai vezetésben, illetve későn észlelte a kanyarívet, ezért nem tudta az autót az úton tartani. Azt is elmondta, hogy az oldalára dőlt járműből először nem tudott kimászni, mert a fa és a kocsi közé szorult a haja, amiből le kellett vágnia egy darabot ahhoz, hogy szabadulni tudjon.

A fiatal lányt a közlekedési vizsgálók közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésével gyanúsítják. Ügyében a nyomozás befejeződött, ellene vádemelést javasolnak - közölte a police.hu.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés