Hirdetés

Megbuktak: kiskamaszok rongálták meg a budakeszi zsidótemetőt

 portré

Hiába fogták el a rendőrök azt a két kiskamaszt, aki megrongálta a temetőben a sírokat, életkoruk miatt nem vohatók felelősségre.

Két hónap alatt azonosították a budakeszi rendőrök azt a két gyereket, aki a helyi, bekerítetlen zsidótemetőt megrongálta. A gondnok reggel vette észre, hogy öt sírt ledöntöttek a talapzatáról, a kárt 1 millió forintra becsülték. Amikor a budakeszi nyomozók a tettesek után kutattak, két 13 éves gyerek került képbe, akiket másnap a szüleik jelenlétében meghallgattak.

A kamaszok a fiatal életkoruk miatt megúszták a temetőrongálást
A kamaszok a fiatal életkoruk miatt megúszták a temetőrongálást Fotó: illusztráció/police.hu

Kiderült, a fiúk egy online kincskereső játék miatt mentek a temetőbe, ám ott nem találtak kincses ládát. Csalódottságában egyikük elkezdte az esőtől megpuhult földből kidöntögetni a sírokat, majd segítségül hívta a barátját, és együtt folytatták tovább. Miután kidühöngték magukat, hazamentek.

Később látták az interneten, mekkora port kavart a tettük, az egyik fiú ezért hallgatásra ösztönözte barátját. Előbbi volt, aki meghallgatásán azt is tagadta, hogy ott volt, a barátja viszont részletes beismerő vallomást tett. Mivel a a fiúk az elkövetéskor nem töltötték be 14. életévüket, a hatályos magyar jog szerint nem büntethetők.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés