Hirdetés

Kisbaba és nászutas nő is van a velencei tragédia halálos áldozatai között

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Az olasz hatóságok még mindig azon dolgoznak, hogy azonosítsák a keddi velencei buszbaleset halálos áldozatait.

A keddi baleset során az elektromos busz átszakított egy sorompót és csaknem 15 métert zuhant a mélybe, majd ott lángra lobbant. Bruno Cherchi ügyész elmondta, hogy DNS-mintákkal vizsgálják azoknak az áldozatoknak a személyazonosságát, akiknél nem találtak személyes iratokat.

A hatóságok szerint a halottak között három gyerek is volt, köztük egy csecsemő.

A busz 39 turistát szállított Velence központjából egy kempingbe - írja a BBC.

Szerda este elkezdtek megérkezni az áldozatok rokonai Olaszországba, hogy azonosítsák a holttesteket.

"Apokaliptikus jelenet, nincsenek szavak" - mondta a közösségi médiában Luigi Brugnaro velencei polgármester a tragédiáról.

A térfigyelő kamerák felvételei azt mutatták, hogy a jármű elhaladt egy másik busz mellett is, mielőtt lesodródott volna az úttestről.

A baleset során kilenc ukrán, három német, négy román, két portugál, egy dél-afrikai állampolgár és az olasz sofőr is meghalt - közölte Velence polgármesterének szóvivője. Úgy tudni, a balesetnek további 15 sebesültje van, közülük 5 súlyos sérült. A sérültek között két 16 éves és két fiatalabb gyerek is van.

Egy 7 és 13 éves német testvérpárt csonttöréssel ápolnak a közeli Trevisóban lévő kórházban. A balesetben a szüleik életét vesztették.

Meghalt egy fiatal horvát nő is, aki nászútján volt – jelentette az Ansa hírügynökség. A férjét, akivel három hete voltak házasok, kórházba szállították.

Szemtanúk szerint a busz mintegy 50 méteren át súrolta a felüljáró védőkorlátját, mielőtt lezuhant volna.

Azt egyelőre továbbra sem tudni, pontosan mi okozta a balesetet. A 40 éves sofőr, Alberto Rizzotto hét éve dolgozott a busztársaságnál, és a vizsgálatok alapján az úttesten semmi jelét nem találta a rendőrség annak, hogy fékezni próbált volna a baleset előtt. Minden jel arra mutat, hogy a sofőr rosszul lett, majd elveszítette az uralmát a busz fölött. Úgy tudni, a sofőr egyébként igen tapasztalt volt, a busz pedig egy évnél sem volt régebbi.

A közeli kórházban pszichológusokból és pszichiáterekből álló fogadópontot hoztak létre, hogy segítséget nyújtsanak az áldozatok családtagjainak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés