Hirdetés

Újabb királyi pár költözik Amerikába, megismétlődhet Harry és Meghan botránya

Morvay Péter portré Morvay Péter

A brit hercegi párhoz hasonló döntésre készül a dán királyi család fekete báránya.

Alig egy hónappal Károly koronázása előtt Meghan Markle még az eddiginél is nagyobb családi háborút robbanthat ki. Harry herceg a problémákról egy világhírű magyar szakemberrel beszélgetett.

Dániában ezt el akarják kerülni - kérdés, sikerül-e.

Nem könnyű egyetlen „tartalék” sorsa sem: a dán Joachim herceg – aki az örökösödési sorban a hatodik – alkotmányos válságot okozott hazájában, amikor a nyilvánosság előtt összeveszett bátyjával és anyjával, Margarethe királynővel.

A dán királyi család, okulva a brit példából, megpróbálja kézben tartani az eseményeket - írja tudósításában a PageSix híroldal.

Ezért állást ajánlottak Jochim hercegnek és feleségének, akik bejelentették, hogy két gyermekükkel együtt az Egyesült Államokba költöznek.

Joachim herceg és felesége, Marie Washingtonba költöznek
Joachim herceg és felesége, Marie Washingtonba költöznek PageSix

Az 53 éves herceg a washingtoni dán nagykövetségén dolgozhat majd, busás fizetésért, mint a képviselet védelmi-ipari attaséja.

A dán parlament döntése alapján a hercegi pár továbbra is megkapja a 300 ezer dán koronás (havi mintegy 18 millió forintos) királyi juttatását.

Joachim édesanyja, a 82 éves Margrethe királynő - aki 50 éve uralkodik Dániában – azt reméli, hogy ezzel a lépéssel lezárul a családi dráma.

A problémák tavaly kezdődtek, amikor a királynő - aki Viktória királynő révén a néhai Erzsébet brit királynő, Harry nagymamájának harmadik unokatestvére - bejelentette, hogy Joachim négy gyermeke

elveszíti hercegi és hercegnői címét.

A herceg ezen felháborodott, különösen azon, hogy az uralkodó előre nem beszélte meg velük a döntését.

„Miért kellene elvenni gyermekeim identitását? Miért kell őket így büntetni?" – panaszkodott egy interjúban.

Felesége, a 47 éves Marie hercegnő hozzátette, hogy azóta a gyerekeiket rendszeresen zaklatják az iskolában. Azzal csúfolják őket, hogy

„Te már nem is vagy hercegnő?"

Joachim egy évvel idősebb, 54 éves bátyja, Frederik trónörökös gyermekei azonban megtartják hercegi címeiket.

Az amerikai kiküldetés talán most megoldja a családi drámát.

Az Egyesült Államok az utóbbi időben a királyi családok renitens tagjainak a kedvencévé vált.

Nem csak Joachim herceg követte Harry példáját, hanem Mako egykori japán hercegnő is, aki 2021-ben New Yorkba költözött, miután lemondott királyi címéről, hogy feleségül menjen egyetemi szerelméhez, Kei Komuro ügyvédhez.

A svéd Madeleine hercegnő - Joachim másodunokatestvére - és családja szintén Floridában él.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés