Hirdetés

Már a műholdfelvételeken is látszik: Kínában hatalmas a baj

Garai Kitti portré Garai Kitti

Az űrből is látszanak a hatalmas tömegek, amelyek a kínai krematóriumoknál és temetkezési vállalkozásoknál gyűlnek össze. 

Ahogy arról korábban a Naphíre is beszámolt, Kínában ismét tombol a koronavírus, rengeteg a halálos áldozat. A fertőzésbe már olyan sokan belehaltak, hogy az országban lassan kezelhetetlenné válik a helyzet. Longua-ban például egy nap alatt több mint 500 holttestet fogadott a krematórium, ami nagyjából ötször több, mint amennyit általában kezelnek. Pekingben és Sanghajban egy hónapot kell várni a hamvasztásra, az emberek kétségbeesésükben már a saját hozzátartozóikat hamvasztják el. 

Az RTL most arról írt, hogy a decemberben és januárban készült műholdképeken látszik, hogy sorban állnak az autók a krematóriumok közelében: olyan temetkezési vállalat is akad, ami ez idő alatt új parkolókat is épített, hogy könnyebben tudja kezelni a forgalmat.

Mint ismert, Kínában azután szabadult el a vírus, hogy hosszú tiltakozások után feloldották a zéró covid irányelvű korlátozásokat. A szakértők szerint 2023-ban akár egymillióan is belehalhatnak az országban a koronavírusba, mivel relatíve alacsony az átolottság a legveszélyeztetettebbnek számító idősebb korosztályban. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés