Hirdetés

Ez a kislány lehet egyszer a rettegett diktátor utódja

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető fiatal lánya, aki már többször elkísérte édesapját rakétatesztekre és katonai parádékra, egy napon a diktátor helyébe léphet.

Kim Dzsong Un és lánya, Kim Dzsue
Kim Dzsong Un és lánya, Kim Dzsue

A dél-koreai Nemzeti Hírszerző Szolgálat információi szerint Kim Dzsue lesz Kim Dzsong Un utódja, bár hozzáteszik, hogy rengeteg tényező játszhat szerepet a diktátor utódjának kiválasztásában, ezeket folyamatosan igyekeznek monitorozni.

Kim Dzsue első nyilvános szereplése 2021-ben volt, akkor szinte az egész világ felfigyelt rá. A hírszerzők szerint a lány nagy népszerűségnek örvend hazájában, ez is közrejátszhat abban, ha ő kerül végül apja helyére - írja a BBC

A lány a feltételezések szerint az észak-koreai vezető második legidősebb gyermeke, és körülbelül 10 éves lehet - pontosat azonban nem tudni róla.

"Tisztelt" lány

Hivatkozás másolása

Észak-koreai megfigyelők megjegyezték azt is, hogy Kim Dzsue-t mostanában "tisztelt" lányként emlegetik, nem pedig "szeretett" lányként, ahogyan először 2022 novemberében, nyilvános bemutatkozása során mutatták be. A "tisztelt" jelzőt Észak-Korea a legtiszteletreméltóbbaknak tartja fenn. 

Kim Dzsong Un-t is csak azután emlegették "tisztelt elvtárs" néven, hogy bebetonozták leendő vezetői státuszát.

Észak-Koreában a vezetés folyamatosan hangsúlyozza, hogy a Kimek szent vérvonalból származnak, ami azt jelenti, hogy csak ők vezethetik az országot. 

Legutóbb Kim Dzsue elkísérte apját az észak-koreai Hwasong-18 szilárd hajtóanyagú interkontinentális ballisztikus rakéta (ICBM) indítására, amely az eddigi legfejlettebb nagy hatótávolságú rakéta az észak-koreai arzenálban. Ott volt apja mellett akkor is, amikor Észak-Korea két sikertelen kísérlet után tavaly novemberben pályára állította a Malligyong-1 kémműholdat. 

Elemzők szerint azzal, hogy a lányt korán bemutatja a nyilvánosságnak, Kim Dzsong Un azt akarja elérni, hogy lánya még a hatalom átvétele előtt megalapozza pozícióját.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés