Hirdetés

Nagyon beteg kihívás terjed a TikTokon, ez a magyar fiú belehalt

Nap Híre portré Nap Híre

"Fojtogatós játék" terjed a TikTokon, melynek lényege, hogy ájulásközeli állapotba jussanak a gyerekek. 

A TikTok alkalmazáson folyamatosan terjednek a kihívások, ezek között a legtöbb ártalmatlan, táncos, éneklős feladat, azonban néhány feladat életveszélyes. Legutóbb egy fojtogatós játék kezdett el terjedni, ami miatt nemrég egy magyar fiatal is életét vesztette - számolt be a Blikk.

A portál szerint a kihívás lényege, hogy ájulásközeli állapotba jussanak a gyerekek, a játék során ugyanis egymást fojtogatják puszta kézzel. Ráadásul egyre gyakoribb az is, hogy nem egy társsal, hanem egyedül próbálja ki valakit kötelet, szíjat akasztva a nyakába.

Egy 15 éves magyar fiú, Ádám is meg akarta csinálni a kihívást, azonban tragédiába fulladt a próbálkozás. A fiút szerető család vette körül, hitt Istenben, aktív tagja volt az egyházi közösségnek is. A zene és a rajz terén is tehetséges, barátai szerint vidám, életrevaló volt.

"Ádám a tragédia előtti napon jött haza a háromnapos osztálykirándulásról. Aznap ballagott el a húga az általános iskolából, a nagy eseményen együtt volt az egész család, rokonok, amire nem minden nap kerül sor. Boldog volt, felszabadult, egész este vicceket mesélt, nevetett. Rengeteg terve volt a nyárra" - mesélte Ádám édesanyja a life.hu-nak. Az asszony hozzátette, Ádám telefonján szülői feügyelet volt, ám a fiú ezt valahogy kijátszotta, majd megvárta, míg egyedül lesz otthon és kipróbálta a kihívást. 

"Mostanáig még csak nem is hallottunk erről az egészről. Pedig azt mondják, vannak jelek... Na igen, de hogy azonosítsuk azokat, ha nem ismerjük? Egy buta játék" - szögezte le a megtört édesanya.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés