Hirdetés

Kicsi lány, nagy álmokkal: megható fotón a nem mindennapi apa-lánya páros

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Jasmijn már gyerekkorától fogva úgy repkedett kontinensek között, mint akinek ez természetes - néhány évvel később viszont egész más szerepben csatlakozott pilóta édesapjához.

Jasmijn van Waalwijk van Doorn számára emlékezetes nap volt, amikor először kísérte el pilóta édesapját, Jorrit van Waalwijk van Doornt a munkába.

Ez még 2006-ban történt. A nyolcéves Jasmijn csatlakozott Jorrithoz a KLM egyik járatán, amely hazájukból, Hollandiából Ugandába tartott. Jorrit vezette a Boeing 767-est oda és vissza. Jasmijn és az édesanyja, Ellen voltak az utasok.  Mielőtt az ugandai járat felszállt volna, Ellen készített egy képet férjéről és lányáról a pilótafülkében. A képen Jorrit a kormányt szorongatja, Jasmijn pedig egy oroszlánfigurát tart a kezében - írja a CNN

Most utazzunk előre az időben 2019-be! Jorrit és Jasmijn ismét együtt pózolnak egy repülőgép pilótafülkéjében. Ez egy újabb emlékezetes nap volt, ám ezúttal Jasmijn nem utas volt - ő volt a KLM pilótája, aki most először repült az apja mellett.

Amikor Jasmijn aznap reggel bepakolta a bőröndjét, gondoskodott róla, hogy a szeretett oroszlános játék is a holmijai között legyen. Aztán, mielőtt a repülőgép felszállt volna, Jasmijn és Jorrit újraalkották a több mint egy évtizeddel ezelőtti fotót.

Fotó: CNN

Utasból pilóta

Hivatkozás másolása

A nyolcéves Jasmijn 2006-ban beleszeretett az utazásba - majd idővel a repülésbe is - így ismerkedett meg a szakmával, amibe később ő maga is beletanult. Amikor Jasmijn kicsi volt, Jorrit interkontinentális járatokon repült a KLM-nél. Gyakran több napra is elutazott, és ha tehette, magával vitte Jasmijnt és a testvéreit.

"Befektethetsz a gyerekeddel való kapcsolatodba, és ő is láthatja, hogy mit csinálsz. És akkor ez sokkal normálisabb számára" - mondja. 

Jasmijn édesanyja, Ellen légiutas-kísérő, így a repülés szinte hétköznapi volt Jasmijn számára, amikor felnőtt.

A lány már kiskorától kezdve pilóta akart lenni. Tizenkét évesen volt az első repülőleckéje, tizennégy éves korában vitorlázórepülő-tanfolyamot kezdett. Mire középiskolás lett, Jasmijnt már nem lehetett eltántorítani a döntésétől.

Jasmijn a KLM Repülési Akadémián tanult, és 2018-ban, 20 évesen szerezte meg a képesítést. A 2019-es első közös repülés óta Jorrit és Jasmijn 17 alkalommal repült együtt. Az apa-lánya pilóta duó hamar megtanulta, hogyan húzzanak határt a magánélet és a szakmaiság között - Jasmijn például édesapját a keresztnevén szólítja, amikor éppen együtt repülnek.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés