Hirdetés

Kiborultak az ukránok Orbán Viktoron, Kárpátalja miatt Medvegyev is betett nekik

Morvay Péter portré Morvay Péter

Az ukrán külügy a miniszterelnök karácsonyi interjúját kifogásolta, „az ukrán nép beteges semmibevételéről” írnak.

Élesen kifogásolja az ukrán külügy közleményében Orbn Viktor egyes kijelentéseit, amiket a Magyar Nemzetben megjelent, karácsonyi interjújában fogalmazott meg.

A kijevi nyilatkozat egy nappal azután jelent meg, hogy a Putyin által nemrég első elnökhelyettesnek kinevezett Dmitrij Medvegyev azt írta, hogy 2023-ban Magyarország visszafoglalhat nyugat-ukrajnai területeket.

A Kárpátaljáról az ukrán hadseregbe besorozott magyar katonák is fronton töltötték a karácsonyt, társaikhoz hasonlóan. 

A magyar kormányfő Magyar Nemzetben több más mellett kijelentette: „...Ukrajna csak addig tud harcolni, amíg az Egyesült Államok támogatja pénzzel és fegyverrel. 

Ha az amerikaiak békét akarnak, akkor béke lesz.

Orbán Vktor a kormányinfón beszélt Ukrajna támogatásáról
Orbán Vktor a kormányinfón beszélt Ukrajna támogatásáról

Orbán kijelentései az ukrán külügyminisztérium közleménye szerint „az orosz agressziónak ellenálló Ukrajna és az ukrán nép beteges semmibevételéről, valamint saját politikai rövidlátásáról tanúskodnak. 

Mint írják, "Ukrajna háborús veresége, amit Orbán Viktor közvetve szorgalmaz, Magyarország és a magyarok számára közvetlen orosz agresszióval fenyegetne.”

Álláspontjuk szerint a miniszterelnöknek magának kellene feltennie a kérdést, hogy akar-e békét. 

„Ha a válasz igen, akkor a Moszkvához fűződő szoros kapcsolatait kellene felhasználnia, hogy rávegye Moszkvát az Ukrajna elleni agresszió beszüntetésére és csapatainak visszavonására.”

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés