Hirdetés

"Gyalázat!" - A Bikini alapítója kiakadt, amiért a szervezők megtartanák Török Ádám életmű-koncertjét a főszereplő halála ellenére

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Ahogy a Naphíre is megírta, 75 éves korában váratlanul elhunyt Török Ádám, a magyar magyar progresszív-blues-rock egyik legfontosabb formációja, a Mini alapítója és frontembere. Halálhírét fia, Török Dániel jelentette be Facebook-oldalán.

A zenész halála előtt jubileumi koncertre készült május 8-án az Erkel Színházban, ahol pályafutása elején a legnagyobb sikereit érte el. Az eseményre zenészbarátait is meghívta, akik már nagyon várták az ünnepséget. A művész halála után kérdéses volt azonban, hogy mi lesz a meghirdetett koncert sorsa, azonban nemrég kiderült: nem marad el a jubileumi est, azonban zenés tisztelgés lesz belőle Török Ádám emlékére.

Ugyanakkor azt is lehet már tudni, hogy Závodi János és Tátrai Tibor nem vállalták barátjuk nélkül a fellépést, annyira megviselte őket elvesztése. Mások szerint pedig Ádám nélkül ez már nem ugyanaz. Török Ádám özvegye is megerősítette a Borsnak, hogy a koncert valóban nem marad el.

Gyalázat megtartani

- ezt már a Bikini alapítója, Németh Alajos, Lojzi mondta és kijelentette azt is, ha valóban lesz koncert, ő akkor sem fog fellépni. Hozzátette, "nélküle nem lehet megtartani ezt a koncertet".

Én is nagyon készültem, egy elég nagy részben a színpadon lettem volna Ádámmal. De azt gondolom, gyalázat lenne megtartani és emlékkoncertet csinálni belőle… Még el sem temettük a barátunkat és ez olyan, mintha máris valakik nyerészkednének a halálán. Hiába tudom, hogy nem ez a cél, számomra ez így jön le

- hangsúlyozta, majd azzal zárta, hogy ebben az egészben biztosan nem fog részt venni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés