Hirdetés

Kettő fotó arról, hogyan nem akarsz soha ébredni

Nap Híre portré Nap Híre

Akcióban a magyar rendőrség

Hivatkozás másolása

Egy többszáz tőből álló ültetvényre, több kilónyi marihuánára, valamint nagymennyiségű kokainra és amfetaminra bukkant a rendőrség.

Tavaly nyár óta kezdtek dolgozni a Pest vármegyei felderítők egy férfire, akiről annyit tudtak, kábítószerrel kereskedik. Akkor még csak egy nevük és egy címük volt, mára az egész bandát felszámolták. Ahogy telt az idő, a kábítószer-kereskedelemmel összefüggésbe hozható egy névből kettő, később három, majd négy lett. Mire átléptünk az újévbe, már marihuána ültetvénnyel, és amfetaminnal bővült az eredetileg kokainra vonatkozó információ is.

A felderítők körvonalazták, ki kivel áll szoros kapcsolatban, ki kit és mire alkalmaz, végül 2023. január 24-re hajnalban összehangolt akciót szerveztek. A gyors és eredményes elfogás érdekében közreműködőnek kérték fel a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeit, valamint az érdi, ráckevei, szigetszentmiklósi és budaörsi nyomozókat. Velük kiegészülve indultak több helyszínre egyidőben.

Az egyik helyszín egy kiskunlacházi cím volt. A több helyiségből álló, L. Zsolt nevén lévő ingatlan minden zugának hasznát vették marihuána ültetvényükhöz. V. József Viktor és L. Zsolt tartotta fenn a kertészetet, az őrzéssel és a növények gondozásával egy lakcím nélküli férfit, H. Zoltánt bízták meg. 

Közel 500 tő, különböző fejlődési fázisban (korai növekedésű, kezdeti virágzású), illetve állapotban (lemetszett, szárított) lévő növényt foglaltak le. Egy korábbi szüretből megmaradt, 47.053 gramm ág-, és levélvégződés, megtisztított virágzat már vödrökbe porcíózva várt a további adagolási műveletre.

A 46 éves V. József Viktort és a 37 éves L. Zsoltot budafoki otthonukban fogták el. Előbbitől 2600 euró, valamint 1335 USD került elő, utóbbi lakásáról 13.281.000 forintot bűnjeleztek a technikusok. Egyikük sem rendelkezik bejelentett munkahellyel és legális jövedelemmel.

Az akció negyedik célszemélye az ügy mellékszálaként került képbe. A 28 éves Sz. Richárd ugyanis V. József Viktortól szerezte be a Ráckevén és környékén terített kokain és amfetamin adagjait. Elfogták, otthonában 65 gramm fehér port, a gyorsteszt alapján kokaint, a mélyhűtő fiókfogantyújában 18 gramm amfetamint találtak. Nemcsak ezeket, hanem 610 ezer forintját is lefoglalták. A helyszíni szemlét aztán kiterjesztették munkahelyi öltözőszekrényére is, ahonnan 9 gramm fehér por, szennyezett digitális mérleg, adagoláshoz szükséges eszközök és temérdek kék kapszula került a bűnjelraktárba.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés