Hirdetés

Döbbenetes fordulat: ebbe halt bele a nevelő szülei csomagtartójában talált kisfiú?

Garai Kitti portré Garai Kitti

Mint azt a Naphire.hu is megírta, szombaton reggel egy autó csomagtartójában egy kétéves gyermek holttestét találták meg a rendőrök Nyíregyházán. Az autó tulajdonosai a gyermek nevelőszülei voltak, akik személyesen mentek bejelentést tenni a rendőrségre. Mint kiderült, egy sérült csecsemőt is találtak a csomagtartóban, egy egyéves kislányt, akin az alultápláltság jeleit lehetett látni. A kisfiú valószínűleg már napok óta nem élt.

A rendőrség közleményében szerint reggel hat óra előtt tíz perccel érkezett a bejelentés arról, hogy egy kétéves gyermek életét vesztette, az eset körülményeit pedig büntetőeljárás keretében vizsgálják.

A Blikk vasárnap ellátogatott arra a Vásárosnaményhoz közeli kistelepülésre, ahol az elhunyt gyermek, Z. Sándor és mindössze egyesztendős kishúga élt egészen januárig a családjukkal. Ekkor emelték ki őket a tizenhét éves édesanyjuktól, akit az újabb várandóssága miatt szintén "kimentettek” otthonról - írja a lap.

A gyámság alá került édesanya mivel még nem töltötte be a tizennyolcat, így nem nyilatkozhatott a lapnak, azonban az egyik hozzátartozója elmondta, mi történt velük. 

"Három hónapja vették el tőle a nem megfelelő körülmények miatt Sanyikát és a kishúgát. Rajtuk kívül egyébként még két gyermeke is született, de már csak az újszülöttje van mellette. A tragédia estéjén hívta fel a gyámja a kisfia halálhírével, amitől teljesen összetört" - mondta a rokon, hozzátéve, hogy a ráadásul az 17 éves anyának fogalma sincs arról, hogy mi okozta a fia halálát. 

A lap értesülései szerint a kicsik hivatalos nevelőszülői Baktalórántházáról költöztek Nyíregyházára. Két saját, egy 13 és egy 7 esztendős gyerekük van, ráadásul a nő állapotos. Az anyuka családjától döbbenetes részleteket tudtunk meg a történtekről. A nevelőanya nagymamája elmondása szerint két napig nem is tudta, hogy hol van az unokája. 

"Szörnyű az egész. Beszélni is alig vagyok képes. Úgy tudom, a kisfiú valamilyen húst fogyasztott, egy csontot pedig olyan szerencsétlenül nyelt le, hogy a torkán akadt szegénynek, amitől megfulladt. Az unokám ugyan próbálta kivenni, de sokkot kapott és már nem sikerült neki. A kezei között halt meg a gyerek... Micsoda tragédia! Ez egyszerűen felfoghatatlan! – csuklott el a hangja a nő nagymamájának, Juliannának. 

Julianna szerint unokája annyira összeomlott és megzavarodott, hogy a holttestet betette az autójába, majd két napig kocsikázott vele Nyíregyházán. "Az elhunyt gyermek a csomagtartóban feküdt, de az egyéves kislány is vele volt. Közben a férje az anyósának telefonálgatott, tud-e valamit a hollétéről. Aztán nagy nehezen sikerült utolérnie a feleségét, s akkor értesült arról, mi történt. Képzelheti, mit érezhetnek most... Végül együtt mentek a rendőrségre" - idézte fel a szörnyűségeket az asszony.

Amikor szombat este a nevelőanya estvére értesült a tragikus eseményekről, majd vinni akarták kihallgatásra, rosszul lett, s kórházba kellett szállítani. A lap információi szerint, a gyermekek testén bántalmazásra utaló jeleket is találtak a szakemberek, de a nevelőszülők környezete képtelenségnek tartja, hogy az édesanya kezet emelt volna rájuk.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés