Hirdetés

Két riporterét ünnepli az ATV Heti Napló: egyikük nem akármivel lepte meg magát

Győrik Ferenc portré Győrik Ferenc

Külön bulit nem tartanak, de az ATV nézői így is elkényeztetik őket évről-évre - idén sem volt ez másképp. A Heti Napló Sváby Andrással két férfi riportere is szülinapos volt a napokban, senki nem találná ki, hogyan töltötték.

Az ATV népszerű riportmagazinjának egyik legfiatalabb tagja, aki már néhány év alatt letette a névjegyét a szakmában, nemrég Junior Prima díjat is kapott. Berecz Peti a napokban ünnepelte a születésnapját, s mint ahogyan az a naplósoknál szokás, a műsor is megemlékezett róla. Azaz róla is. “Közös ünneplés nem volt, és a szülinapokat külön nem is nagyon szoktuk ünnepelni, mert egyfolytában dolgozunk. Annak is örülünk, ha néha sikerül összehoznunk egy naplós bulit, nemrég volt is egy” - kezdte a Naphire.hu-nak Berecz Peti, akit a Napló a Facebook-oldalán is felköszöntött.

“Nálunk az a szokás, hogy mindig kitesszük a szülinapost egy fotóval, és nagyon felemelő azt olvasni, hogy a Heti Napló nézői hogyan gondolkodnak rólunk. Több száz komment érkezett, még nem is értem a végére. A szülinapom dolgosan telt, mert bár napközben a családommal elmentem ünnepelni, meg előtte való nap a barátaimmal is buliztam, de munka is volt, hiszen Izraelben forgattam, így az születésnapomon azt az anyagot készítettem a vágószobában” - folytatta a fiatal riporter, akinek tapasztalt kollégája, L. Dézsi Zoltán is hasonló élményekről számolt be.

“Majdnem ötezren likeolták a szülinap fotómat, ami azért egy komoly szeretetet ad és több mint ezren üzentek. Természetesen a naplósokkal már reggel felköszöntöttük egymást a munkahelyi chatcsoportunkban. De ami az én számomra most fontosabb volt mindennél, az az, hogy én a születésnapommal véletlenül egybeesve kaptam a lakóhelyemtől egy díjat, a Komáromi József sajtódíjat. Az nekem nagyon jólesett, hogy együtt vehettem át a kitüntetést, Mihályi Gáborral, a Magyar Állami Népi Együttes vezetője, így nem akármilyen emberrel állhattam együtt egy pulpituson” - mondta a Naphire.hu-nak L. Dézsi.

A legnagyobb meglepetést ezúttal azonban saját magának köszönheti, hiszen karóra-gyűjtőként nem akármivel lepte meg magát. “Egy 1905-s gyártású Brauswetter János órát vettem magamnak, ami azért nagy dolog, mert ő a 19. század második felének és a 20. század elejének egyik legnagyobb órás mestere volt Magyarországon. És ez a darab full eredeti, minden megvan hozzá, amit akkor Brauswetter mester belerakott” - mondta a büszke szülinapos, aki a közösségi oldalán is megmutatta ezt a ritka darabot.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés