Hirdetés

Hatalmas a készültség Franciaországban a vb-döntő miatt - balhéra számítanak a hatóságok

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Már javában zajlik a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság döntője Dohában, amit Argentína és Franciaország játszik. A mérkőzést több mint egymilliárd szurkoló követi végig élőben valamilyen formában.

A vasárnapi döntő magyar idő szerint 16 órától vette kezdetét, cikkünk írásakor már az első félidő le is telt, és az argentín csapat megszerezte a vezetést Franciaországgal szemben, jelenleg 2-0 az állás.

Metróállomás Párizsban
Metróállomás Párizsban

Az estére és a meccs végeredményére már a franciák is készülnek, pontosabban a párizsi hatóságok, mivel úgy látják, hogy akár nyer a csapatuk, akár veszít, jó eséllyel zavargások alakulhatnak ki a városban - írja a HVG.

Éppen ez miatt a hatóságok különleges óvintézkedéseket vezettek be. Például az egyik fővárosi metrőútvonal állomását átnevezték, mivel "Argentine" a neve. Eredetileg nem ez volt az állomás neve, hanem Obligado, ami egy csatát takar, amit a francia-brit flotta nyert a dél-amerikai országgal szemben. Az állomást végül 1948-ban nevezték át, amikor a francia fővárosban járt Eva Perón.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés