Hirdetés

Késelésbe torkollt a horgászverseny

Nap Híre portré Nap Híre

A férfiak részegen verekedtek össze.

A vádirat szerint a vádlottak - apa és fia - 2022. június elején egy borsodi kistelepülésen lévő horgásztónál rendezett horgászversenyen vettek részt, ahol ittas állapotba kerültek. A verseny végén a résztvevők távoztak, ezért a tó üzemeltetője felszólította a fiatalabb férfit, hogy fejezze be a horgászatot. A vádlott ezt nehezményezte, de szülei is rászóltak, hogy induljanak haza. Amikor a tó tulajdonosának a sógora is távozásra szólította fel, rátámadt, ököllel megütötte, majd a földre került férfit tovább ütlegelte.

A tó tulajdonosa az apát kérte, hogy fékezze meg a fiát, aki viszont úgy reagált, hogy a sértettet egy késsel hátba szúrta. A sértett térdre esett, majd felvett egy fadarabot és azzal a fiatalabb vádlottat fejbe vágta azért, hogy a sógora és a saját testi épségét védje. Az idősebb férfi ekkor ismét megszúrta a sértettet. A földre zuhanó sértettet ezután mindkét elkövető rugdosta, a fiatalabb vádlott mellé térdelve ököllel a fejét, hátát ütötte, majd ő is késsel megszúrta.

A bántalmazás során a horgásztó tulajdonosa életveszélyes, míg a másik sértett könnyebb sérüléseket szenvedett el. A cselekmény után az idősebb elkövető telefonon értesítette a rendőrséget és a mentőket.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetett előéletű fiatalabb férfival szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra. Az idősebb vádlottal szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás a vádhatóság indítványa.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés