Hirdetés

Kiderült, mi vár a diáktársát megkéselő 16 éves debreceni lányra

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Ahogy arról a Naphíre is beszámolt, két diáklány vitatkozni kezdett Debrecen utcáin, ami végül tettlegességig fajult. Az egyik lány megkéselte a társát, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A két debreceni lány fényes nappal, a nyílt utcán esett egymásnak, mert előzetesen egy fiú miatt összevesztek. A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreverense az ATV Híradójának úgy fogalmazott, hogy a dulakodás hevében az egyik lány előrántott egy kést, amivel életveszélyesen megsebesítette a társát. A rendőrök a helyszín közelében elfogták a tettest, akit gyanúsítottként hallgattak ki.

Lakatos Olivér ügyvéd az üggyel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy az életveszélyt okozó testi sértés miatt akár 2-8 évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik a 16 éves lányt, majd hozzátette: "az a minimum, ami szóba jöhet ebben az ügyben, de nyilván ez már a további nyomozás adataiból fog kiderülni, meg hát a nyilatkozatokból is, hogy adott esetben nem emberölés kísérlete állhat-e fent".

Az esetről annyit sikerült megtudni, hogy a lányok a játszótérhez közeli szakközépiskolába járnak. Ennek vezetője teljesen elzárkózott a nyilatkozattól. Az is kiderült, hogy a késelő lány többször is megszúrta a társát, akinek állapotáról sem a mentők, sem az orvosok nem adhattak tájékoztatást. A késelő lány a rendőrségen beismerte tettét.  

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés