Hirdetés

Letartóztatták a fiatal fővárosi férfit, aki kegyetlenül megölte az édesanyját

Nap Híre portré Nap Híre

Letartóztatták és az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe küldték azt a férfit, aki a gyanú szerint megölte édesanyját - tudatta a Fővárosi Törvényszék.

A megalapozott gyanú szerint a férfi hétfőn közös otthonukban késsel többször megszúrta alvó édesanyját, aki belehalt sérüléseibe. A gyanúsításban szereplő cselekmény védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés megállapítására lehet alkalmas.

A férfit már kezelték pszichiátriai osztályon. A gyógyszereit nem mindig vette be, rendszeresen drogozott. Bejelentett munkahelye nincs, szülei házában lakott és a megélhetését is ők biztosították.

Bár a férfi büntetlen előéletű, már előfordult, hogy rátámadt családtagjára. Elmondása szerint hallucinációk, "hangok" késztették a bűncselekmény elkövetésére, amely előtt szintén fogyasztott kábítószert - közölték a törvényszék honlapján.

A kényszerintézkedés ügyében eljáró Budai Központi Kerületi Bíróság szerint fennáll a szökés, elrejtőzés, illetve a bűnismétlés veszélye, továbbá a letartóztatás mellett fontos a gyanúsított elmeállapotának megfigyelése is nemcsak a társadalom, a család, hanem a gyanúsított érdekében is.

A kerületi bíróság elrendelte a gyanúsított egy hónapos letartóztatását, amelyet az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell végrehajtani. A végzés végleges - közölte a törvényszék.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés